Türkiye'de inovasyon ve geleceği konuşuldu 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), "Türkiye İnovasyon Haftası" etkinliği öncesinde, 28 üniversitesinin rektörü, rektör yardımcıları ve üniversiteler bünyesinde yer alan teknopark genel

GÜNDEM 19.01.2020 12:00:00 0
Türkiye

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından Nisan'da 8’incisi düzenlenecek Türkiye İnovasyon haftası öncesi, Four Seasons Hotel’de bir araya gelen rektörler, teknopark ve teknoloji transfer ofisi müdürleri, etkinliğin stratejik partnerleri, TİM Danışmanları ile İnovasyon Komitesinin temsilcileri, Türkiye'de inovasyon ve geleceğini konuştu. 

 

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DE KATILDI 

 

Türkiye’deki inovasyon ekosisteminin en büyük buluşması öncesinde düzenlenen toplantıya; Boğaziçi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerin temsilcileri ile birlikte Trakya Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Trakya Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir de katıldı. 

 

YOL HARİTASI KONUŞULDU 

 

Tüm katılımcılar ile birlikte Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir, Türkiye İnovasyon Haftası’nı geliştirmeye ve zenginleştirmeye yönelik düşünce ve projelerini paylaştı. Türkiye’nin inovasyon envanterini geliştirmeye ve geleceğe dönük katkılarda bulunmaya yönelik adımların da masaya yatırıldığı görüşmelerde, üniversite rektörleri ve teknopark genel müdürlerinin görüşleri alındı. Toplantıda ayrıca, 2020 Türkiye İnovasyon Haftası'na yön verecek fikirlerle yol haritası da konuşulan konular arasında yer aldı.

 

"DOĞAL PAYDAŞLARIMIZ OLARAK GÖRÜYORUZ"

 

Toplantının açılış konuşmasını Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle yaptı. Gülle, Türkiye İnovasyon Haftası'nı planlarken akademik camianın da fikirlerine başvurmak istediklerini söyleyerek, “İnovasyon Haftası'nı oluştururken akademisyenlerimizin fikirlerini almaya, işin mutfağında olan teknoparklarımızın ve teknokentlerimizin tecrübelerinden yararlanmaya özellikle önem veriyoruz ve doğal paydaşlarımız olarak görüyoruz. Üniversitelerimiz bünyesinde bulunan teknoparklar, teknokentler, teknoloji transfer ofisleri, kuluçka merkezleri, araştırma merkezleri, inovasyon ve girişimcilik merkezleri ve bünyelerindeki firma temsilcilerinin aktif katılımları bizler için kıymetli. Etkinliğimizin başarıya ulaşması için sunacakları katkılar bizim için büyük önem taşıyor. Tüm paydaşlarımızdan, kendilerine ayrılacak alanlarda başarılı, yenilikçi, iddialı projelerin sergilenmesi için özel bir çaba bekliyoruz.” diye konuştu. 

 

"NİTELİKLİ HALE GETİRMEK İSTİYORUZ"

 

Hedeflerinin ihracat hacmini katma değer ve teknolojik yoğunluk bakımından artırarak daha nitelikli hale getirmek olduğunu belirten Gülle, “İhracatımızın hacim artışı kadar, katma değer ve kalite olarak da artması, kilogram değerini yükseltirken, fiyat rekabetinin de ötesine geçmemize olanak sunuyor. Artık geleneksel hale getirdiğimiz ve ülkemizin en kapsamlı uluslararası etkinliği haline gelen İnovasyon Haftamız bu yüzden önemli.” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE