Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını Hazreti Ali Camii'nde kıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Kısıklı'daki Hazreti Ali Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, namazın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladÄ?

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 17.01.2020 15:31:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını Hazreti Ali Camii

“İDLİB’DEKİ GELİŞMELER SIKINTI VERİCİ”

Suriye rejiminin İdlib’e kara saldırısı başlattığının ve Türkiye’ye doğru yoğun göç olduğunun sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rejimin ateşkesle alakalı atılmış adıma uymadığını çok açık bir ispatı. Pazar günü Berlin’de olacağız. Tabii Sayın Putin de Berlin’de olacak ve Berlin’de bu konuları Sayın Putin’le etraflıca ele almayı düşünüyorum. Aksi takdirde şu anda İdlib’deki gelişmeler maalesef sıkıntı verici” değerlendirmesinde bulundu.

“LİBYA KONUSUNDA TARAFLARIN VERDİĞİ SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Libya’da darbeci general Hafter’in uzlaşmaya uygun davranacağına dair ifadelerinin hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben doğrusu karanlıkların okuyucusu değilim ve bu adam güvenilir bir adam da değil. Şu anda işte Trablus’u dün yine bombalamaya devam ettiler. Biz etraflıca bunu çok açık, net Berlin’de göreceğiz. Berlin’de söyledikleri ile onun hemen ardından bir gün sonra, iki gün sonra ne yaparlar, bunu da göreceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya konusunda tarafların verdiği sözlerin takipçisi olacaklarının altını çizdi.

“KANAL, İSTANBUL’A FARKLI BİR GÜZELLİK GETİRECEK”

Kanal İstanbul konusunun ise şahsi bir konu olmadığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Kanal İstanbul konusu bizim konumuz. Ve benim Belediye Başkanlığımdan bu yana adımını attığım bir konu. Başbakanlığım döneminde de süratlendirdiğim bir süreçtir. Ve bunların ifade ettiği gibi yalanlarla dolu, yani örneğin işte yurt dışından Şeyha Moza’nın burada şu kadar yeri var, şu var, bu var filan. Hâlbuki hanımefendinin burada böyle bir yeri söz konusu değil, yok, yalan. Ama bakın şimdi son günlerde bir şey ortaya çıktı: CHP’liler buralarda yer kapatıyor filan diye. Bu da benim derdim değil. Niye? Parası olan gider nereden ne alacaksa, satıcısı bellidir, alıcısı bellidir, alırsa alır, çok da beni ilgilendirmiyor. Bugün dünyada İspanya’da, Miami’de şurada, burada bu kadar gidip yer alanlar var. Kimse niye buradan böyle bir yer aldın diyor mu? Bizde de şimdi ülkemizde biz yasal düzenlemeler yaptık, bu yasal düzenlemeler neticesinde yabancılara da biz bu arazilerimizin satışlarını açtık, yerli olanlar da zaten alabiliyor.”