Vatan sevgisini şiir ve hikayelerle anlattılar

Saray'da eğitim öğretim veren Yoncalı Ortaokulu 5'nci sınıf öğrencileri, Türkçe Öğretmeni Ertürk Semiz'in desteği ile 'vatan sevgisini' anlattığı 48 sayfalık kitap yazdı.

GÜNDEM 17.01.2020 16:04:00 0
Vatan sevgisini şiir ve hikayelerle anlattılar

Türkçe öğretmeni Ertürk Semiz, kitabın, çocukların ‘vatan sevgisi’ hakkında düşüncelerini yansıtmak için şiir ve kompozisyon şeklinde hazırlandığını ifade etti. Öğrencilerle birlikte, 'Vatan Sevgisi' adı altında bu projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Semiz, “Küçük kalpler için vatan sevgisi ne ifade ediyorsa bu düşüncelerini kaleme almalarını istedim. Bu kitap benim ve öğrencilerimin ilk yazarlık tecrübesi… Kendi yazdıkları metinleri bir kitap hâline getirerek yazarlığın temelini atmış bulundular. Belki de bu proje ilerisi için onları cesaretlendirecektir. Belki de bu ülkenin yazar ve şairlerini ortaya çıkarmamızda öncülük olacaktır” dedi. 

 

ATAMIZI ANLATMAYA KELİMELER YETMEZ

 

Öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu kaydeden Semiz, “Bu kutsal mesleğin bir neferi olarak geleceğimiz öğrencilerimizi hayata hazırlarken, vatan sevgisi, bayrak ve Atatürk sevgisi aşılamalı, onların kalbine dokunabilmeliyiz. Vatanını seven kişi işini en iyi yapandır” dedi. Kitapta Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk sevgisinden bahsettiğini belirten 5. Sınıf öğrencisi Aysun Arda da “Atatürk'ün bize hediye ettiği bu vatan öyle güzel, hoştur ki, atamızı anlatmaya kelimeler yetmez” dedi. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ