Vatandaşlar balık tezgahlarına akın etti

Denizlerde bollaşan Karadeniz'in incisi hamsi, Çerkezköylü balıkçılar ve balık severleri de sevindirdi. Vatandaşlar kilosu 5 liraya kadar düşen hamsiyi alabilmek için Balık Pazarı'na akın etti.

GÜNDEM 16.01.2020 15:40:00 0
Vatandaşlar balık tezgahlarına akın etti

Sezon başında umduğunu bulamayan balıkçıların havaların soğumasıyla bollaşan hamsi ile yüzleri gülmeye başladı. Çerkezköy’de kilosu 5-10 liraya düşen hamsi için, vatandaşlar balık tezgahlarının başına koştu.

 

BALIK BOL, FİYATLAR UCUZ

 

Çorlu Balıkçılık’ın sahibi İsmail Tutan, “Balıklar Gürcistan tarafından Karadeniz’e tekrar giriş yaptı. Hamsi ve diğer balık çeşitleri daha da çoğaldı. Vatandaşlarımıza daha da ucuz balık yedirmeyi düşünüyoruz.”dedi. Karadeniz Balıkçılık’ın sahibi Cenk Diş de, “Balık bol, fiyatlar ucuz dolayısıyla vatandaşların talebi yoğun. Fırtına çıkmazsa balık fiyatları böyle devam edecek. Karadeniz’de balık bu aralar yoğun. Vatandaşlar ucuzken bol bol alıyor. Çok eskiden böyle oluyordu ve balık fiyatları 10-15 gün böyle devam ediyordu. Bu aralar Çinekop ve İstavrit çıkabilir. Fiyatlarının düşeceğini tahmin ediyoruz. İstavrit 15 TL’yi gördü. Böyle giderse fiyatlar daha aşağıya düşer.” diye konuştu.

 

KARADENİZ TAŞTI ÇERKEZKÖY’E ULAŞTI

 

Yaşar Balık’ın sahibi Yaşar Dündar ise, “Pazarın olması sebebiyle balık satışlarında da bir yoğunluk var. Fiyatların da ucuzlaması ile birlikte vatandaşlar balık almaya başladı. İyi hamsi 10 TL. Balık fiyatları birkaç gün daha böyle devam edecek. Balık bolken millet balığa doysun.”  ifadelerini kullandı.Fırtına Balıkçılık’ın sahibi Mehmet Bayduracı da “Balık bol bu aralar, balığın bol olması fiyatları da düşürdü. Karadeniz taştı Çerkezköy’e ulaştı. Hamsi bugün sudan ucuz. Fiyatların ucuz olması sebebiyle vatandaşların da talebi yoğun” dedi. Çerkezköy Balık Pazarı’nda hamsinin kilosu 5 lira ile 10 lira arasında satılırken, istavrit 15 liradan satıldı. 

 

Haber / Buse SERİN