Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'ne katıldı

Ergene Belediyesi Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğinde 15-16 Ocak'ta Ankara

GÜNDEM 16.01.2020 14:43:00 0
Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi

“YENİ OLMAMIZA RAĞMEN HIZLI YOL ALDIK”

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Ergene Belediyesi sosyal belediye, teknolojik belediye. Yeni olmasına rağmen teknolojik anlamda 100 yıllık belediyelerden çok öndeyiz. Mobil telefon uygulamasında vatandaşlarımız yolda gördüğü bozukluğu çekip mobil şikayet hattına bildirebiliyor. Mobil telefonuyla vergisini ödeyebiliyor, imar durumunu sorgulayabiliyor. Bunlar teknolojik olarak pek çok belediyede olmayan işler ama bizim çok yeni olmamıza rağmen çok hızlı yol aldığımızı düşünüyorum. Vatandaşımız çok kolay hizmet alıyor. 360 derece çekimlerimizi yaptık, bilgisayara yükledik. Vatandaşımız bu sayede kendi imar durumunu görebiliyor, sorgulayabiliyor. Yurtdışından da olsa borcunu çok rahat ödeyebiliyor. Şuanda çok öndeyiz. İddialı olmaya devam ediyoruz. Bugün de çok önemli bir projeye imza attık” dedi. 

 

“VATANDAŞIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN DEĞERLİ”

 

Çalışan, üreten bir belediye olduklarını söyleyen Yüksel “Hava kirliliğini, su kirliliğini ölçen bir proje yaptık. Ergene Nehri şuanda çok kirli akıyor. Biz de yeni bir projeye imza attık. Kirli su atıldığında bunu tespit ediyoruz. Hava kirliliğini ölçen bir cihaz üzerinde çalışmamız var. Bizler Ergene’nin geleceğiyle ilgili projelere imza atmaya devam ediyoruz. Biz belediyecilik anlamında çok öndeyiz, öncü belediyeyiz. Öncü olmaya da devam edeceğiz. Projemiz Ankara’da ki yarışmada dereceye girmese de Trakya Kalkınma Ajansına müracaat edip bu projemizi hayata geçireceğiz. Bizim hedefimiz vatandaşımızın sağlıklı bir şehirde yaşaması, sularımızın temiz akması. Bu proje üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın sağlığı, vatandaşlarımızın yaşam şartları bizim için değerli” dedi. 

 

ERGENE BELEDİYESİ’NİN STANDINI ZİYARET ETTİLER

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Mehmet Şahin Yılmaz da akıllı şehirler alanında proje gerçekleştiren Ergene Belediyesi’nin standını ziyaret etti. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ