6 kilometre kürek çektiler

Trakya Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan Yelken ve Kürek Topluluğu ilk etkinliğini Meriç ve Tunca nehirlerinde kano yaparak gerçekleştirdi. Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) Derneği işbirliğinde yapılan

SPOR 16.01.2020 13:29:00 0
6 kilometre kürek çektiler

Akademik danışmanlığını, Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen’in yaptığı Yelken ve Kürek Topluluğu, Kano Federasyonu’na akredite olup Trakya’da resmi kano faaliyetleri gerçekleştiren tek kulüp olma özelliğini elinde bulunduran EDOSK ile ortaklaşa etkinlik düzenledi.  Etkinliğin başlangıç noktası olan Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü’nde EDOSK Başkan Yardımcısı ve Kano Antrenörü Mustafa Çelik tarafından kısa bir eğitime tabii tutulan topluluk üyeleri, Meriç Nehri’nde başlayıp Tunca Nehri’nde sona eren etkinlik süresince Edirne’nin tarihi Meriç ve Tunca köprülerinin yanı sıra Kasımpaşa Camii’ni de suyun üstünden görme imkânı buldu. 

 

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

 

Yelken ve Kürek Topluluğu Akademik Danışmanı olan Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, topluluk olarak ilk etkinliklerine, Edirne’nin ve Trakya’nın en aktif sivil toplum kuruluşlarından biri olan EDOSK’la ortaklaşa imza attıklarını belirtti. Topluluk olarak Edirne’nin yanı sıra Trakya’nın genelinde nehirlerde ve denizlerde birçok etkinliğe imza atacaklarını ve bu kapsamda yurt dışına da açılmayı hedeflediklerini dile getiren Burak İşçimen,”Amacımız öğrencileri su sporları ile tanıştırıp onları sportif faaliyetlerle buluşturarak çeşitli yarışmalar, organizasyonlar, bilgilendirme toplantıları ve konferanslar düzenlemek. Hava şartları müsait olduğu sürece etkinliklerimize hız kesmeden devam edeceğiz” dedi. 

 

“İLK ETKİNLİĞİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

 

Trakya Üniversitesi Yelken ve Kürek Topluluğu Başkanı Gamze Büyük de Trakya Üniversitesi’nin en genç topluluklarından biri olduklarını ifade ederek, “Su sporları alanında tecrübeli sporcu ve dalışçıların yanı sıra cankurtaran belgeli üyelerimizin de yer aldığı topluluğumuz, akademik danışmanımız Burak İşçimen nezaretinde birçok etkinliğe imza atmak için kolları sıvadı. Bugün de ilk etkinliğimizi gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Bu kapsamda ilk etkinliğimizi, EDOSK ve AFAD ekiplerinin desteğiyle Meriç ve Tunca nehirlerinde gerçekleştirdik. Etkinliklerimiz bundan sonra da artarak devam edecek” dedi. Büyük, su sporlarına meraklı tüm öğrencileri topluluğa davet etti. 

 

Haber / Ozan URTEKİN