Polisten kaçan minibüste 20 kaçak yakalandı

Malkara'da, kaçak göçmenleri taşıyan ve polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan kapalı kasa minibüsün sürücüsü ile yanındaki arkadaşı, Yunanistan'a gitmek isteyen göçmenleri minibüs içer

GÜNDEM 15.01.2020 10:11:00 0
Polisten kaçan minibüste 20 kaçak yakalandı

İstanbul'da, Yunanistan'a götürme vaadiyle anlaştığı Afganistan ve Pakistan uyruklu kaçakları  59 ZL 749 plaka kapalı kasa minibüse bindiren ve henüz ismi belirlenemeyen sürücü ile yanındaki arkadaşı, kaçakları Yunanistan sınırına götürmek üzere yola çıktı.O sırada Malkara Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, gece saatlerinde Alaybey mahallesi mevkiinde yaptığı yol uygulama noktasında şüphelendikleri kapalı kasa minibüse 'dur' ihtarında bulundu.

 

Minibüsün sürücüsü ihtara uymayarak kaçmaya başlayınca, polis ekipleri de diğer birimleri uyarıp Malkara’ya doğru takibe başladı. Polis ekiplerinden yaklaşık 10 kilometre kaçan sürücü, Malkara girişinde kurulan barikatı görüp yanındaki arkadaşıyla birlikte minibüsten atlayıp yaya olarak tarlaya doğru kaçıp izini kaybettirdi. Jandarma ve polis ekiplerince minibüsten atlayıp yaya olarak kaçan sürücü ile yanındaki arkadaşı tarlada ve çevre mahallelerde yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı. Minibüste bulunan Afganistan ve Pakistan uyruklu 20 kaçak ise yakalandı. Yunanistan'a gitmek istediklerini söyleyen kaçak göçmenler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra işlemlerinin ardından Tekirdağ İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Polis ve jandarma ekipleri, minibüsten kaçan sürücü ile yanındaki arkadaşını yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. El konulan kapalı kasa minibüs ise otoparka çekildi.

 

‘MİNİBÜSTEN ŞİŞME BOTLAR İLE POMPALAR ÇIKTI’

 

Ekiplerce minibüs içerisinde yapılan aramada ise büyük poşetler içerisinde şişme botlar ve botları şişirmeye yarayan pompalar ele geçirildi. 

 

Haber / Murat YAYIN