Mahalleli isyan etti: Bizimle kimse ilgilenmiyor

Malkara'ya bağlı Bağpınarı Mahallesi sakinleri mahallede bulunan imam evi, köy kahvehanesi ve muhtarlık binasının bakımsızlığı nedeniyle isyan etti. Duruma tepki göstererek bakım ve onarım çalÄ

GÜNDEM 14.01.2020 14:28:00 0
Mahalleli isyan etti: Bizimle kimse ilgilenmiyor

Malkara’ya bağlı Bağpınarı Mahallesi’nde bulunan imam evi, köy kahvehanesi ve muhtarlık binasının bakımsızlığı sebebiyle mahalleli yetkililerden bir an önce çözüm bulunmasını istedi. Mahalleli kendileriyle kimsenin ilgilenmediğini söyleyip tepki gösterdi

 

 

‘BURASI ACİLEN TAMİRAT İSTİYOR’

 

Mahalle sakinlerinden Salih Azatı, “İmam evimiz tamirat istiyor. Ev yıkılmak üzere ilgilenen yok. Muhtarımıza söyledik oralı olmadı. Belediye başkanımız oralı olmadı. Burası acilen tamirat istiyor. Mahallemizin hocası birkaç gün sonra bu sebepten gidecek.” dedi.

 

‘İLGİLENEN YOK’

 

Cemal Yılmaz, “İmam evinin binasının durumu iyi değil yıkılmasına az kaldı. İlgilenen yok. Müracaatlarımızı yaptık ama kimse ilgilenmedi. Burada mahallemizin imamı, eşi ve çocuğu yaşıyor.” dedi.

 

 

‘İLGİLENEN OLURSA BİZ ÇOK SEVİNİRİZ’

 

Gerekli müracaatların yapıldığını ama kimsenin ilgilenmediğini belirten Şahin İşbilen ise “Görmüş olduğunuz gibi köyümüzün lojmanı burası. İmamımızın kaldığı yer neredeyse yıkılmak üzere. Bu lojmanla alakalı kimse ilgilenmedi. Öyle duruyor. Şimdi buradan imam gitse mahallemize bir daha imam da gelmez. Bu tam bir rezillik yani. Gerekli yerlere müracaat etsiysek bile ilgilenen olmadı. İlgilenen olursa biz çok seviniriz” diye konuştu. 

 

‘DIŞARDA YAĞMUR DURUYOR, İÇERDE YAĞMUR DURMUYOR’

 

Muhtarlık binası ile ilgili de konuşan Şahin İşbilen, “Bizim muhtarlığın çatısı çürük. Ne bacası kaldı. Ne kiremidi kaldı. Hiç bir şey kalmadı. Yağan yağmur direk muhtarlık binasının içine giriyor oradan da muhtarlık binasının altında bulunan köy kahvesine iniyor. Dışarıda yağmur duruyor. İçerde yağmur durmuyor. Biz bu sıkıntıyı geçen yıldan bu yana söylüyoruz defalarca söylememize rağmen kimsenin hiç bir şey yaptığı yok. Kimse ilgilenmiyor. Akan yağmur suları binayı göl içinde bırakıyor. Bu yağmur suyu sonra alttaki kahvehaneye iniyor. Ne boyası kaldı ne bir şey en son televizyon yanacaktı. Zor kurtardık televizyonu yanmaktan. Bir misafir gelse bir vali bir kaymakam gelse çıkalım oturalım dese şekil ortada. Vaziyet işler acısı. Bu işi kim çözer bizde anlamadık. Biz vatandaşlar olarak bu durumdan şikayetçiyiz.” dedi.

 

‘BİZİMLE KİMSE İLGİLENMİYOR’

 

Her yağmur yağdığında üst kattaki muhtarlığın çatısı aktığı için kahvehanenin içinde akmadık damlamadık yer kalmadığını kaydeden İşbilen,  “Biz bu sıkıntıyı geçen yıldan beri söylüyoruz. Biz burayı yeni boya yaptık ama vaziyet ortada şuan boya yapılacak yeri bile kalmadı. Yağmur yağınca kahvenin içinden her yerinden su akıyor. Biz burayı belediyeden kiraladık. Bize kim yardım edecek. Bizimle kimse ilgilenmiyor. Bir an önce bizlerin sıkıntısına bir çözüm bulun.” dedi.

 

“HEP BİRLİKTE SORUNLARI EL BİRLİĞİYLE ÇÖZECEĞİZ”

 

Bağpınarı Mahallesi Muhtarı Orhan Kaya ile imam evi, köy kahvehanesi ve muhtarlık binası hususunda habere konu olan iddialara ilişkin yaptığımız telefon görüşmesinde, kendisine bu şikayetlerin iletilmediğini belirten Kaya, “Bana bu şikayetler hiçbir şekilde bildirilmedi. Ben olayın farkındayım. Ben belediyeye dilekçemi ilettim. Bununla ilgili belediyeden bir çalışma bekliyorum en kısa zamanda. Çalışmanın en kısa zamanda olacağına inanıyorum. İmam evinden hiçbir bilgim yok. Bununla ilgili imam bana hiç şikâyette bulunulmadı ama yapılması gereken onarımları varsa sonuna kadar arkasındayım. Hep birlikte sorunları el birliğiyle çözeceğiz.” dedi.

 

Haber / Murat YAYIN