'19'dan Çok Önce 23'ten Sonsuza Senfonik Destan' sanatseverlerle buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 27 milyon TL'lik bedelle Çerkezköy Otogarı'nın yanına yaptırılan Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi sanatseverlere kapılarını açtı. ?

GÜNDEM 14.01.2020 13:36:00 0

 

Gecenin açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nin Çerkezköy’ün uzun yıllarının bir özleminin olduğunu ifade ederken, uzun yıllardır Çerkezköy’ün böylesine güzel ve önemli bir yatırımla buluşma heyecanı içerisinde olduğunu belirtti. Çerkezköy’ün nüfusunun 175 binlere dayandığını söyleyen Akay, “Çerkezköy’ün böyle güzel alanlara ihtiyacı var, kültürle buluşmaya ihtiyacı var, sanatla buluşmaya ihtiyacı var. Belki de bu akşam o güzel başlangıçlardan bir tanesi olacak diye umut ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

BÜYÜK BİR YATIRIM KAZANDI

 

1983-84 yıllarında Cumhuriyet İlkokulu’nda eğitim öğretim görürken Halk Eğitimi Merkezi’ne çocuk tiyatrosuna giden bir öğrenci olduğunu belirten Akay “Yıllar geçti. Allah kısmet etti Çerkezköy Belediye Başkanı oldum. Bu sefer tiyatrolar getirmeye başladım. Bu sefer Halk Eğitimi Merkezi’ne tiyatrolar getirmek zorunda kaldım. Yani Halk Eğitim Merkezimiz Çerkezköy’e çok uzun yıllar hizmet etti. Yıllardır Halk Eğitimi Merkezi’nde ufak salonda, yoğun katılımla, vatandaşlarımızın sığamadığı alanlarda tiyatro, kültür gösterileri yapılmak zorunda kalındı” dedi. Çerkezköy’ün 790 koltuklu büyük salonu ile, 3 sineme salonu ile, 2 tane çok amaçlı kullanabilen tiyatro ve nikah salonları ile, bir büyük sergi salonu ile ve bir çok kültürel etkinliklerin gerçekleşebileceği kültür alanları ile bir büyük bir yatırımı kazandığını söyleyen Akay, bu yatırım için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür etti. 

 

 

 

UFKUNU VE ÖNÜNÜ AÇTI

 

Tekirdağ’ın çıkarları için siyaseti kenarda tutarak, bu bölgenin 11 Belediye Başkanının, 1 Büyükşehir Belediye Başkanının ve 7 milletvekilinin aynı masa etrafında oturabileceğini hayal ettiğini söyşeyen Belediye Başkanı Vahap Akay, İnşallah bu hayalim gerçekleşir ve Tekirdağ’ımız, bölgemiz daha iyi hizmetlere ile kavuşur. Çerkezköy’ün şanslı olduğunu ifade etmiştim. Bu ifademi somut bir durum ile netleştireyim. Sayın Çerkezköy Kaymakamımız 3 yıl önce burada göreve başladı. 3 yılda Çerkezköy’de bir devrimi gerçekleştirerek ilklere imza attı. Tabi ki siyasilerimizin de, hayırseverlerimizin de desteği var. Ancak bu topyekun mücadeleyi gerçekleştirerek, Çerkezköy’ün eğitim anlamındaki o karanlık günlerinin ufkunu ve önünü açtı” dedi. Kaymakam Abban’ın yılın idarecisi seçildiğini anımsatan Akay, kendisini tebrik etti. 

 

 

 

 

“KAPILARINI AÇMA GECESİ”

 

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nin Çerkezköy’ün tüm kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin buluşma adresi olacağına inandığını söyleyen Akay, İçerisinde bulunduğumuz salon ve diğer salonlarımız kültür etkinlikleri ile buluşacak, çocuklarımız ile buluşacak, tiyatrolarla, sinemalarla buluşacak. Umut ediyorum bütün kurumlar bu salonları Çerkezköy’ün çocuklarına, Çerkezköy’ün büyüklerine, vatandaşlarına hizmet etmek için kullanırlar. Bugün bu güzel salonun kapılarını açma gecesi. Çok güzel bir programla bu akşam başlangıç yapıyoruz. Ben bir kere daha bu güzel gösteri ve bundan sonraki buluşmalar için tüm hemşerilerime buranın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

 

“BENİM İÇİN DE BİR ŞANS”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’ni sadece tiyatro için değil tüm kültürel etkinlikler için yaptıklarını ifade ederek “Bu akşamdan itibaren çok etkili ve yoğun bir şekilde Belediye Başkanımızın talepleri doğrultusunda yeni kültürel etkinlikler ile beraber olacağız” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Çerkezköy için bir şans olduğunu, kendisi için de bir şans olduğunu söyleyen Albayrak, “5 senedir beraber çalışıyoruz. Tek amacımız ben Tekirdağ’ın kaderini değiştirip, Tekirdağ’ın Kadir Abisi olarak en güzel hizmeti yapmak için uğraşıyorum, o da benim kardeşim olarak Çerkezköy’e en iyi ve güzel hizmeti yapmak için uğraşıyor. Sosyal demokratların en büyük özelliği de halka hizmet etmek hakka hizmet etmektir” dedi. 

 

“6 AYDA TAMAMLANACAK”

 

‘19’dan çok önce, 23’ten sonsuza kadar Senfonik Destan’ı daha önce Süleymanpaşa’da izlediğini söyleyen Albayrak, “Sizlerin de çok coşkulu bir şekilde izleyeceğine emin olduğum bu konseri Çerkezköy’de izletmek istedim. Onların da programını da ayarlayarak bu akşama geldik” dedi. Kapaklı’da da kültür sarayı yaptıklarını söyleyen Albayrak, “Onun da bütün noksanları tamamlandı ve orada da bu oyunu izletmek istiyorum. Ergene Kültür Sarayımız açıldı. Saray Kültür Sarayımızı da 6 ay gibi zamanda tamamlamış olacağız” dedi. 

 

“ATATÜRK BU ÜLKENİN KALBİDİR”

 

Sanayi vizyonu, tarım vizyonu, turistik vizyonu, lojistik vizyonu, üniversite vizyonu derken Tekirdağ’ın 6. vizyonunun kültür vizyonu olacağını söyleyen Albayrak, “Ben bu güzel geceye bu güzel katılım için tüm Çerkezköylülere çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Ama şu son cümleyi söylemeden ayrılmak istemiyorum. Şunu herkes bilsin ki Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kalbidir. Ve bu kalp Türkiye Cumhuriyeti var olduğu müddetçe ebediyen atmaya devam edecektir” dedi. Albayrak, Ne mutlu Türküm diyene!” diyerek sözlerini tamamladı.

 

“ÇERKEZKÖY İÇİN BİR EKSİKLİKTİ”

 

Çerkezköy Kültür Merkezi’nin Çerkezköy’ün sanayi vizyonuna bir de kültür vizyonu katacağını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da “Eksik olan bir konuydu Çerkezköy için. Buradaki fabrikalarda çalışan mavi yakalıların da boş zamanlarını değerlendirebileceği mekanlardan bir tanesi olacaktır” dedi. Çocukların kültüre bakışlarının da olumlu olması anlamında bu salonun iyi olacağını düşündüğünü söyleyen Aygun, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Çerkezköy Belediye Başkanı başta olmak üzere tüm Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerine, bu tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. 

 

DESTANSI DİLLE ANLATILDI

 

Konuşmaların ardından, özgün müziklerini şef Musa Göçmen'in bestelediği, anlatı metnini Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve müzisyen Boğaçhan Sözmen'in kaleme aldığı “19'dan Çok Önce 23'ten Sonsuza” Senfonik Destan adlı eserde, Cumhuriyet fikrinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zihninde 1919'dan çok önce oluştuğu ve 1923'ten sonsuza kadar uzanacağı, destansı dille ve dönemin şahitlerinin anılarından yola çıkılarak anlatıldı.  Şef Musa Göçmen'in yönettiği senfonik orkestra konserinde ayrıca, dramatik anlatıya özgün bestelerin yanı sıra ‘Bülbülüm Altın Kafeste’, ‘İzmir'in Kavakları’, ‘Bu Gece Gelem Size Yar’, ‘Kimseye Etmem Şikayet’ gibi şarkılar da seslendirildi. 

 

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Senfonik Destan Orkestrası konserin sonunda uzun süre ayakta alkışlandı. Konser sonunda, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından Senfonik Destan Orkestrası’na çiçek takdim edildi. Geceye CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, Ak Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, TESKİ Yönetim Kurulu Üyesi Fehmi Altayoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı. 

 

Haber / Emre BOZ