Yılın başarılı idarecilerine ödülleri verildi

Türk İdareciler Derneği tarafından Başarılı İdareci Merhum Vali Celalettin Tüfekçi Meslek Ödülü'ne layık görülen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, ödülünü Ankara'd

GÜNDEM 13.01.2020 18:31:00 0
Yılın başarılı idarecilerine ödülleri verildi

Türk İdareciler Derneği tarafından seçilen yılın idarecilerine Ankara Vilayetler Evi’nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla düzenlenen törende ödülleri verildi.  Programa Bakan Soylu'nun yanı sıra Ankara Valisi Vasip Şahin, Türk İdareciler Derneği Genel Başkanı Emekli Milletvekili ve Vali Saffet Arıkan Bedük ve mülki idare amirleri katıldı.

 

ÖNEMLİ OLAN ETKEN, MİLLETİN DEVLETİ ALGILAMA ŞEKLİ

 

Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, köklü devlet geleneği oluşumundaki en önemli etkenin, milletin, devleti algılama şekli olduğunu söyledi. Devletin bir şirket olmadığını belirten Soylu, bunu çok iyi tahlil etmenin ve bir karakter olarak özümsemenin, Türkiye'nin Orta Doğu coğrafyasında olumsuzlukların yaşandığı komşuları gibi olmaması için gereken bir tedbir olduğunu ifade etti. Soylu, konuşmasının sonunda İdareciler Günü'nü kutladığı mülki idare amirlerine ülkeye katkılarından dolayı teşekkür ederek, meslek şehitlerini ve diğer geçmiş büyükleri rahmet ve şükranla andı.

 

ÖDÜLÜNÜ ANKARA VALİSİ ŞAHİN’İN ELİNDEN ALDI

 

Çerkezköy Kaymakamı Sayın Atilla Selami Abban, 2019 Yılı Üstün Başarı Meslek Ödülü’nü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı ödül töreninde aldı. 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla Ankara’da yapılan ödül törenine katılan ve ödülünü Ankara Valisi Vasip Şahin’in elinden alan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Ödüle layık görülmemde; başta Tekirdağ Valisi Sayın Aziz Yıldırım olmak üzere Türk İdareciler Derneği Genel Başkanı Saffet Arıkan Bedük ve yönetim üyelerine şükranlarımı sunarım. Ayrıca Çerkezköy’deki tüm çalışma arkadaşlarıma fedakar çalışmalarından ötürü teşekkür ederim” dedi.

 

HAVSA KAYMAKAMI DA ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

 

Törende Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın yanı sıra Mersin-Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk’a ‘Başarılı İdareci Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Üstün Hizmet Ödülü’, Çorum Boğazkale Kaymakamı Yunus Ataman’a ‘Başarılı İdareci Şehit Kaymakam Ersin Ateş Üstün Hizmet Ödülü’, Bitlis-Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’a ‘Başarılı İdareci Vali Dr. M.Vecdi Gönül Güvenlik Hizmet Ödülü’, Edirne-Havsa Kaymakamı Neslihan Kısa’ya ‘Başarılı İdareci Merhum Vali Galip Demirel Sosyal Hizmet Ödülü’ verildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU