Eğitimi tamamlanan 76 kişiye sürü yönetimi belgesi verildi

Malkara İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tekirdağ Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 'Sürü Yönetimi

GÜNDEM 13.01.2020 15:13:00 0
Eğitimi tamamlanan 76 kişiye sürü yönetimi belgesi verildi

Malkara ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tekirdağ Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün desteği ile açılan ‘Sürü Yönetimi Elemanı’ kursu tamamlandı. 

 

76 KİŞİYE SERTİFİKA VERİLDİ

 

Malkara’da kursa katılan 76 kişi 30 günde 104 saat eğitim gördü. Veteriner hekimleri Ferhat Sinan Yılmaz, Ömer Bilal Özcan ve Yusuf Aydın tarafından kursiyerlere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme ve bakımını yapabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme gibi birçok konuda eğitimler verildi. Eğitim sonunda ‘Sürü Yönetimi Elemanı’ Kursu’na katılan76 kursiyere Malkara Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen programla sertifikaları verildi. 

 

‘KURSA KATILANLARA TEŞEKKÜR EDERİM’

 

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, üreticilerin eğitimlerine önem verdiklerini ifade ederek, “Sürü Yönetimi Elemanı Kursumuzun sertifika töreninde tekrar bir aradayız. Üreticilerimizin yanında olmak istedik. İnşallah faydalı bir kurs olmuştur. Kursa katılanlara önemli eğitimler verildi. Kursiyerler ‘sürü yönetimi’ ve bu alandaki tüm eğitimleri başarıyla alarak sertifika hakkı kazandı. Kursa katılanlara teşekkür ederiz” dedi.

 

‘DAHA DA BÜYÜK ATILIMLAR YAPACAĞIZ’

 

Amaçlarının daha bilinçli sürü yöneticisi olmasını sağlamak olduğunu ifade eden Malkara İlçe Tarım ve Orman Müdürü Pasin Akbulut, “Kursumuz 104 saat sürdü. Bakanlığımız sürü yönetimine haiz kişilere destekleme veriyor ve sigortalarını ödüyor. Buradaki amaç hayvancılığı ve sürü yönetimi elemanının daha bilinçli sürü yöneticisi olmasını sağlamak. Bunda da Malkara olarak büyük başarı sağladık. 76 üreticimiz katıldı. Bundan çok memnunuz. İnşallah daha verimli daha güzel bir şekilde küçükbaşta bakanlığımızın politikası doğrultusunda daha büyük atılımlar yapacağız” dedi.

 

‘ÇOK MEMNUN KALDIK, TAVSİYE EDİYORUM’

 

10 yıldan buyana küçükbaş hayvan üreticiliği yaptığı belirten Yücel Binal, “Sürü yönetim belgemizi aldık. Çok memnunuz. Burada verilen kursta çok faydalı bilgiler edindik. Sadece destek amaçlı değil bilgilendirme amaçlı olarak da buradayız. Köyden çıkmayıp da köyde kalıp hayvancılık yapacak gençlere bu kursları kesinlikle tavsiye ederim. Hem kendi bütçelerine biraz destek olur hem de yaptıkları işte daha da başarılı olurlar. Bu kurslar bizlere çok yardımcı oldu. Bu kurslar sayesinde artık çoban değil de sürü yöneticisi bilinmesi daha güzel. Halkımız bu konuda ‘çobanlık kursuna mı gideceksin, çobanlık belgesi mi alacaksın’ diyor ama bu kurslarda bunun yararını göreceklerini düşünüyorum. Biz belgemizi aldık çok da memnunuz. Tavsiye ediyorum.” dedi.

 

Haber / Murat YAYIN