ÖĞRENCİLERİN TAKIM ÇALIŞMASINA "İZCİ LİDERLİĞİ EĞİTİMİ" DESTEĞİ

Sağlıklı ve sosyal okul yaşamının geliştirilmesi için düzenlenecek izci kamplarında öğrencilerin doğa farkındalığının artırılması ve tabiatta daha fazla zaman geçirilmesi sağlanacak.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 9.01.2020 14:19:00 0
ÖĞRENCİLERİN TAKIM ÇALIŞMASINA "İZCİ LİDERLİĞİ EĞİTİMİ" DESTEĞİ

Millî Eğitim Bakanlığı, öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik afet ile acil durum eğitimleri, sağlıklı ve sosyal okul yaşamının geliştirilmesi, doğa farkındalığını sağlamak amacıyla Türkiye İzcilik Federasyonu ile iş birliği protokolü imzaladı.

 

Bu kapsamda eğitim ve öğretimi sınıf dışına taşıyarak öğrenci ile öğretmenlerin okul dışında öğrenme ortamlarının geliştirilmesi, öğrencilerin takım çalışmalarına katılımının sağlanması ve bağımsız hareket yeteneklerinin geliştirilmesi ve izcilik faaliyetlerinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

 

Bu çerçevede, öğretmenlere izci liderliği eğitimi verilecek, öğretmen ve öğrencilere yönelik izci kampları düzenlenecek, öğrencilerin doğada daha fazla vakit geçirmelerini sağlayacak yürüyüşler ve spor faaliyetleri yapılacak. Bununla birlikte öğrencilerin, doğa okuryazarlığının geliştirilmesi planlanıyor.