Vali Yıldırım, Sertifika Dağıtım Töreni'ne katıldı

Tekirdağ genelinde 'Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul' sertifikası almaya hak kazanan okullar için Sertifika Dağıtım Töreni düzenlendi. Törene, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da katıldı.

GÜNDEM 9.01.2020 15:01:00 0
Vali Yıldırım, Sertifika Dağıtım Töreni

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Sertifika Dağıtım Töreni; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

233 OKUL BEYAZ BAYRAK SERTİFİKASI ALDI

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan Protokol ve Uygulama Kılavuzu kapsamında 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Tekirdağ'daki resmi ve özel okullarda temizlik, hijyen ve beslenme konularında kontrol ve denetimler yapıldığını kaydeden yetkililer; 233 okulun Beyaz Bayrak, 153 okulun da Beslenme Dostu Okul Sertifikası aldığını belirti. 

 

SUNUM YAPILDI

 

Bu kapsamda Tekirdağ genelinde “Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul” sertifikası almaya hak kazanan okullar için, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın katılımıyla Sertifika Dağıtım Töreni yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü Personeli Özlem Yirci’nin sunumu ile başlayan programda Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Cengiz Becerir ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan açılış konuşmalarını yaptı.   

 

SERTİFİKALARI VERİLDİ

 

Açılış konuşmalarının ardından sertifika almaya hak kazanan okullara Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından sertifikaları dağıtıldı. Sertifika Dağıtım Töreni’nin ardından ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ile e-Twinnig Programı ve TEKAP Projesinde ödül almaya hak kazanan öğretmenlere sertifika ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Programa Vali Yıldırım’ın yanı sıra Kaymakamlar, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve okul müdürleri katıldı.

 

Haber / Emre BOZ