Basın, demokrasinin ayrılmaz bir parçasıdır

 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Albayrak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; haber verme, denetim, eleştiri, eğitim ve kamuoyu oluşturma gibi çok ?

GÜNDEM 8.01.2020 16:38:00 0
Basın, demokrasinin ayrılmaz bir parçasıdır

Zaman kavramı olmaksızın, emek ve özveriyle zor şartlarda görev yapan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Albayrak “Basın çalışanlarına sosyal haklar ve yasal güvence sağlayan 212 Sayılı Kanunun, Resmi Gazetede yayınlandığı tarih olan 10 Ocak 1961 tarihi, Çalışan Gazeteciler Gününün başlangıcı olmuştur. Haber verme, denetim, eleştiri, eğitim ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri olan basın, demokrasinin ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.

 

GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

 

Basın mensuplarının daha iyi ve daha özgür şartlarda mesleklerini icra edebilir hale gelmelerinin, basının her anlamda daha iyi hizmet vermesi, basın etik ve ilkelerine uygun bir şekilde kaliteli yayınların yapılabilmesinin en büyük temennileri olduğunu kaydeden Albayrak “Tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutluyor, özgür bir ortamda çok daha iyi koşullarda çalışabilecekleri günleri hep beraber görebilmek dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Haber / Ozan URTEKİN

 

 

 

Kadir Albayrak

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı​