Abban: Eğitim her şeyin başıdır 

Atatürk İlkokulu'nda sınıf donatan hayırseverlere plaket takdim töreni düzenlendi. Törende konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, "İşin en büyük bölümü de eğitimdir. Ç

GÜNDEM 7.01.2020 16:30:00 0
Abban: Eğitim her şeyin başıdır 

Dün saat 11.00’de Atatürk İlkokulu’nda sınıf donatan hayırseverlere plaket takdim edildi. Törene, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri, okul müdürleri ve hayırseverler katıldı.

 

2023 YILI HEDEFİNİ 3 YIL ÖNCEDEN YAKALADIK

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk İlkokulu Müdürü Yalçın Memiş açılış konuşmasını yaptı. Memiş, “Hayırseverlerimizin yapmış oldukları hayırlarla öğrencilerimiz bu sınıflarda eğitim gördüğü sürece, hayırseverlerimiz sevap kazanamaya devam edecekler. Sizlere okulumuzdan bahsetmek istiyorum. Okulumuz ilçemizin ilk eğitim kurumudur. 1932-1933 yıllarında yine o zamanın hayırseverleri ve devlet işbirliği ile yapılmış ve 1934 yılında eğitime başlanmıştır. Okulun zemini ve tavanı ahşaptan yapıldığı için zamanla yıpranmış ve 1968 yılında zemin ve tavan betonarmeye dönüştürülmüştür. 80’li yıllarda öğrenci yoğunluğu nedeniyle ikili eğitime geçilmiştir. Okulumuzun başarılı ve tercih edilen bir okul olması nedeniyle sınıf mevcutları 55-60 öğrenciyi bulduğu için 2004 yılında bahçeye şuan içinde bulunduğumuz 8 derslikli B blok yapılmış, biraz olsun rahatlama olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 vizyonu çerçevesinde tekli öğretime geçiş için ilçe kaymakamımız başkanlığında yeniden bir çalışma yapılarak, hayırsever bulunmuş ve B bloğun üst katına Rıdvan Karabulut beyefendi tarafından 5 derslikli bir kat daha ilave edilmiştir. Bu sayede yaklaşık 30 yıldır devam eden ikili öğretimden bu yıl tekli öğretime geçilmiştir. Bakanlığımızın 2023 yılı hedefini 3 yıl önceden yakalayan başta sayın kaymakamımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

 

BİR HAYAL KURDUK VE YAPTIK

 

Memiş’in ardından konuşan Çerkezköy İlçe Müdürü Hüseyin Gümüş, “Geçen bir akademisyen dinledim. Japonya’nın eğitim sistemini incelemeye gitmiş ve hatırasını anlatmıştı. İkinci bölümünü daha çok almam gerektiğini düşünüyorum. İkinci bölümünde çocukların tamamı ilkokul, ortaokul ve lisede okullarının temizliğini yemeğini her şeyini kendileri yapıyorlarmış. O bize uymaz. İkincisi şu ilkokulda her çocuk 15 dakika uğradığı bir oda varmış onu gözlemlemişler. Bu ne odası dediğimde bu hayal odası dediler. Her Japon’un hayal kurmasına ihtiyacımız çok var demiş. Onlar hayal kuracak biz yapacağız demiş. Bizde bir hayal kurduk. Hayalci de dediler bize. 3 yıl önce bir protokol imzaladık. Yusuf Şenel Ortaokulu’nda şimdi bin 50 öğrenci okuyor. Bir hayal kurduk bu ilçede üniversite sınavı yapılsın dedik. Dediler okullar kapasiteler yeterli değil dediler. Olur dedik. 18 Ocak 2017 tarihinde başlamıştık o zaman ‘Bir sınıf donat adını yaşat projesini’. 12 Mart’ta YGS sınavı var ona kadar sınıfı nasıl donacaksınız dediler. Hep birlikte hayırseverle el ele verdik kaymakamımızın liderliğinde.  581 tane sınıf, 2 tane konferans salonu, 4 tane kütüphane, 6 tane sent kodlama atölyesi, 2 müzik sınıfı, 4 laboratuvar, 1’er tane akıl zeka oyunları atölyesi, tasarım beceri atölyesi, özel eğitim sınıfı, müdür odası ve rehberlik odası donatıldı. Böyle bir hayal kurduk ve yaptık.” diye konuştu. 

 

"LÜTFEN HAYALLERİMİZE ENGEL OLMAYIN"

 

“35 kurumla başladık şuan 60 tane kurumumuz var”  diyen gümüş, “19 ortaokulun 13’ü bu dönem açılmış. 6 ilkokulu açılmış, 3 anaokulu, 2 lise açılmış. 760 olan derslik sayısı bin 150 ila bin 200 civarına doğru gidiyor." dedi. Bir konuda çok üzüldüğünü dile getiren Gümüş, "Ben şu anlamda üzülüyorum. Bırakın çocuklarımız hayal kursun engel olmayın. Hayal kurmayan çocuk geleceğini kuramaz. Lütfen hayallerimize engel olmayın. Yeni hayallerimiz var. Göreve başladığımda ‘Eğitimde marka kent Çerkezköy' diye bir cümle kullanmıştım. Bunda artık daha büyük hayalciyiz. Eğitimde marka kent ve model alınan Çerkezköy. Bu iş nasıl oldu, neyle oldu? diye araştırılan bir Çerkezköy oldu. Akademik başarıda en üst en yüksek düzeyde öğretmen arkadaşlarımla birlikte başarılı olacağımızdan şüphemiz hiç yok. Tabi bu olanlar bir şey çıkardı. Tarihte görmediği bir ödül ortaya çıkardı. Yılın idaresi ödülünü sayın Cumhurbaşkanımızın elinden Cuma günü sayın Kaymakamımız Atilla Selami Abban alacak inşallah.” ifadelerini kullandı. 

 

"EĞİTİM ŞART"

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da, yaptığı konuşmada, “Göreve 3 yıl önce başlamıştım. Yapılması gereken çok fazla iş olduğunu biliyordum. Çerkezköy çok fazla göç alan bir bölge. Çerkezköy işsizler için cazibe merkeziydi. Yılda yaklaşık yüzde 7 ila yüzde 8 oranında göç alıyorduk. Kozmopolit bir toplum vardı. Ancak ilçe de bazı potansiyel dinamikler olduğunu fark ettik. Çok iyi çalışma arkadaşlarım ve çok iyi bir ekibimiz vardı. Çok iyi bir belediye başkanımız, milletvekillerimiz, çok iyi valilerimiz vardı. Ve de 3 yıl için de yapmak istediğim şeylerin büyük bir kısmına başladığımı düşünüyorum. Bu işin en büyük bölümü de eğitimdir.  Çünkü eğitim her şeyin başı bana göre. Çocuklarımızın devletine ve milletine faydalı insan olarak yetişebilmesi için mutlaka iyi bir eğitim alması gerektiğini inanlardan biriyim. Bugünkü törenimizin asıl amacı hayırseverlerimizin ‘Bir sınıf donat’ projesi kapsamında yapmış oldukları derslikler, atölyeler için teşekkür etmek.” diye konuştu.

 

"HAYIRSEVERLERİMİZ İYİ Kİ VARLAR"

 

Bakanlık tarafından ‘Bir sınıf donat’ projesine slogan istediklerini belirten Abban, “Bizde güzel bir slogan için tüm koordinasyon müdürlerimize danıştık. Ve en sonunda ‘Sırada biz varız’ diye bir slogan bulduk. Tabi ‘Sırada biz varız’ sloganının anlamı çok derin. İçişleri Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Projem Türkiye’ yarışmasında ilk üçe girerek, yalnız ilk üçe girerek diyorum ama üçüncü olmadık. Yani ilk üç belirlenmedi. O yüzden ilk üçe girerek ödül aldım. Umduğumuzdan çok fazla sınıf ya da derslik donatıldı, onu söylemek istiyorum. İlçe de çok fazla potansiyeller var. Eğer vatandaşımız bize güvenirse yaptığımız işlere şahit olursa ve inanırsa daha çok işler yapılacağını düşünüyorum. Ben hayırseverlerimize iyi ki varsınız diyorum.” ifadelerini kullandı.

 

HAYIRSEVERLERE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Perihan Akın adına Ercan Akın, Şaziye Nursel adına Adnan Er, Merhum Halit Ercan adına Sevdiye Ercan ve İmren Kılıç'a plaketlerini Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban takdim etti. Çınar Restaurant adına Fatih Öceş, Diak Elektrik ve Güç Sistemleri adına Yaşar Yılmaz, Atilla Dinç ve Selim Arıkök’ün plaketlerini Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş takdim ederken, Lider Öğrenci Servisleri adına Fikret Güven, Çorbacıoğulları Seyahat Acentesi adına Ercan Çorbacı, Çanakkale Gönüllüsü Merhum Yaşar Daylan adına Naşide Daylan'a ve ek dersliklerin inşasını yapan müteahhit Gani Kalali’ye plaketlerini Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri takdim etti. Lider Öğrenci Servisleri olarak  Ahmet Turan Bulut, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a, Fikret Güven Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş'e plaket takdim etti.

 

Haber / Emre BOZ