Çerkezköy ve Kapaklı'da delege seçimleri yapıldı

AK Parti, dün Kapaklı ve Çerkezköy'de delege seçimlerini yaptı. Çerkezköy'de 400 delegeyi belirlemek için 22 bin 217 üyeden 989'u sandığa gitti. Yapılan seçimler sonucu Kızılpınar M

GÜNDEM 5.01.2020 18:24:00 0
Çerkezköy ve Kapaklı

Dün 10:00-17:00 saatleri arasında AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından delege seçimi yapıldı. Altınsaray Düğün Salonu’nda yapılan delege seçiminde 10 sandık kurulurken, sandık kurullarında 30 kişi görev aldı. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, 22 bin 217 üyelerinin bulunduğunu, yapılan seçimde 400 asil 200 yedek delegenin seçileceğini belirtti. Partililerin delege seçimine büyük ilgi göstermesinden de memnuniyet duyduğunu belirten Kök, "Şuan seçim takvimi henüz netleşmedi. Delege seçimleri bittikten 1-2 hafta sonra netleşecek. Seçimler Şubat ortası Mart sonu gibi tüm Tekirdağ'da biter gibi duruyor ancak kesin belli değil." ifadelerini kullandı.  

 

"İLK DEFA TEŞKİLAT DIŞINDA DELEGE SEÇİMİ YAPIYORUZ"

 

Kök, "Bugün delege seçimlerimize başladık. Sabahın erken saati olmasına rağmen katılım çok iyi gözüküyor. Öğleden sonra daha da yoğunlaşacaktır. İlk defa teşkilat dışında delege seçimi yapıyoruz. Yoğun bir katılım ile güzel bir delege seçimi oluyor. İnşallah daha da yoğunlaşarak devam edecek." diye konuştu. 

 

OY KULLANMA İŞLEMİ SAAT 17:00’DA SONA ERDİ

 

Saat 17:00’da sandıklar kapanırken, seçimin ardından açıklama yapan İlçe Başkanı Ümit Kök “Bugün burada 7. Olağan Kongre öncesi delege seçimimizi gerçekleştirdik. Çok güzel, şenlik içinde şölen içinde ve kongre havasında bir delege seçimi gerçekleştirdik. Ciddi bir katılım oldu, kongre havasında bir katılım oldu. Buradaki yönetim kurulu arkadaşlarımıza, buraya gelip oy kullanan bütün dava arkadaşlarımıza cani gönülden tebrik ediyor, teşekkür ediyoruz. AK Parti'ye, Çerkezköy'e yakışır bir delege seçimi gerçekleştirdik. İnşallah yakın zamanda da bir iki ay içinde kongre takvimi açıklanacak, başlayacak, tamamlayacağız. Orada da bundan daha coşkulu bir şekilde kongre yapacağız inşallah” dedi. 

 

989 ÜYE OY KULLANDI

 

Delege seçiminde 22 bin 217 üyeden 989’u sandık başına giderek oy kullandı. Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bin 769 üyeden 116’sı, Fatih Mahallesi’nde 2 bin 71 üyeden 104’ü, İstasyon Mahallesi’nde 2 bin 157 üyeden 130’u, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde 2 bin 419 üyeden 62’si, Veliköy Mahallesi’nde bin 270 üyeden 80’i, Cumhuriyet Mahallesi’nde 475 üyeden 67’si, Fevzipaşa Mahallesi’nde 2 bin 751 üyeden 92’si, Kızılpınar Mahallesi’nde 4 bin 764 üyeden 114’ü, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde 2 bin 215 üyeden 110’u ve Bağlık Mahallesi’nde 2 bin 326 üyeden 114’ü sandık başına giderek oy kullandı. 

 

EN ÇOK DELEGE KIZILPINAR’DAN

 

Yapılan seçimler sonucu Kızılpınar Mahallesi’nden 78, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nden 44, Bağlık Mahallesi’nden 41, Fatih Mahallesi’nden 41, Fevzipaşa Mahallesi’nden 48, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nden 42, İstasyon Mahallesi’nden 40, Veliköy Mahallesi’nden 24, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nden 33 ve Cumhuriyet Mahallesi’nden 9 delege seçildi. 

 

 

 

 

KAPAKLI’DA DA SEÇİMLER YAPILDI

 

AK Parti Kapaklı’da da delege seçimleri dün 10:00-17:00 saatleri arasında Hanedan Düğün Salonu’nda yapıldı. 14 mahallede seçilecek olan 400 delegenin belirlenmesi için yapılan seçimde 4 sandık kuruldu. Ercan Üçel’in geçtiğimiz haftalarda görevden alınmasının ardından ilçe başkanlığı görevini vekaleten yürüten Mehmet Aymak, delege seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamada “Kapaklı İlçe Teşkilatımız, 3. Olağan Kongresi öncesi delege seçimini gerçekleştiriyor. Önce delegeler, ardından ilçe başkanı ve yönetimi seçilecek. Kapaklı’daki 17 bin 500 üyemize mesaj yoluyla bilgi verildi. Oy kullanan üyelerimiz mahalle dağılımına göre mahalle bazlı delegeyi seçmiş olacaklar” dedi. 

 

ÜYE SAYISINA GÖRE FARKLILIK GÖSTERİYOR

 

Kapaklı’da 400 delegenin belirleneceğini söyleyen Aymak “Delege sayımız her mahallenin üye sayısına göre farklılık gösteriyor. Köyden mahalle olan yerlerimizde 2 delege varken, büyük mahallelerde 119 delegeye kadar çıkıyor. Bugün üyelerimiz bu delegeleri belirlemiş olacak. Saat 17:00’dan sonra da üyelerimizin teveccühü doğrultusunda kesin delege listemizi sayımdan sonra açıklamış olacağız. Delege sayımızda bir değişiklik olmayacak ancak delege olacak kişilerde belki üyelerimizin tercihine göre değişiklik olabilir” dedi. 

 

İLÇE BAŞKANI ATANACAK

 

Delege seçiminden sonraki süreçle ilgili de bilgi veren Aymak “Kapaklı’da ilçe başkanlığımız boşaldı. Bundan sonra ilçe başkanımızın kim olacağını bekliyoruz. İlçe Başkanımızın atanmasından sonra kesin olmamakla birlikte 9 Şubat’ta Kapaklı’mıza kongre tarihi verildi. Bu net bir tarih değil. Bu uzayabilir. Şubat sonunu, Mart başını bulabilir. İlçe başkanı atandıktan sonra yönetimini kuracak, yönetimi genel merkez tarafından onaylandıktan sonra bugün burada seçilmiş delegeler, başkanımız ve yönetimine oy kullanacak. Sonuçların ülkemize, Kapaklımıza, partimize, herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

 

İL BAŞKANI MESTAN ÖZCAN DA KATILDI

 

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan da Kapaklı ve Çerkezköy’de yapılan delege seçimlerine katılarak partililerle bir araya geldi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU – Buse SERİN