Çerkezköy Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

Çerkezköy Belediye Meclisi 2020 yılının ilk meclis toplantısını dün saat 15:00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yaptı. 

GÜNDEM 3.01.2020 17:29:00 0
Çerkezköy Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilave 2 gündem maddesi okunarak gündeme eklendi. Toplantının ilk gündem maddesinde Yazı İşleri Müdürlüğü’nün Diğer Kuruluşlarla İlişkiler hakkındaki yazısı okunarak oybirliği ile kabul edildi. 2020 yılında meclis tatil ayının Ağustos olarak belirlenmesinin ardından denetim komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylamayla Denetim Komisyonu’na CHP grubundan Cevdet Aykaç, Beytullah Coşkun ve Serdar Ürkmez, AK Parti grubundan da Mehmet Han Atbaşı ve Adem İçli seçildi. 

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde engellilere yapılan yardım hakkındaki yazı görüşüldü. 2019 yılında 54 kişiye aylık 625 TL yardım yapıldığı belirtildi. Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Neziha Temür, kendisinin yüzde 90 engelli bir oğlunun olduğunu belirterek, engellilerin yanında olmalarından dolayı belediye başkanına ve meclis üyelerine teşekkür etti. 2020 yılında engelli yardımının devam edip etmeyeceği, devam ettiği takdirde kişi başına ödenecek yardım miktarının tespit edilmesi, yardım şartlarının belirlenmesinde belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

 

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

 

Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 17.12.2019 gün ve 93 sayılı ücret tarifesi hakkındaki yazının Tarife Komisyonu’na havale edilmesinin ardından toplantının bir sonraki gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün sözleşmeli personellerin 2020 yılında çalıştırılması ve ücretlerinin tespiti hakkındaki yazısı görüşüldü. 3 adet avukat, 20 adet mühendis, 8 adet mimar, 5 adet tekniker, 2 adet şehir ve bölge plancısı, 2 adet teknisyen, 6 adet ekonomist, 1 adet peyzaj mimarı, 1 adet sanat tarihçisi, 1 adet arkeolog, 5 adet kameraman, 7 adet eğitmen, 1 adet hemşire, 2 adet laborant, 6 adet tabip, 5 adet veteriner hekimin 2020 yılında çalıştırılması ve ücretlerinin tespiti konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, “3 adet avukat demişiz, 6 ekonomist demişiz. 6 tabip demişiz. 5 adet veteriner demişiz. 1 adet sanat tarihçisi, 1 adet arkeolog demişiz. Bu arkadaşlarımız ne iş yapacak?” diye sordu. Bunların belediyeye verilen kadro sayıları olduğunu belirten Başkan Vahap Akay, “Bunları çalıştırıp çalıştırmama yetkisi belediyede Bir sonraki gündem maddesinde göreceksiniz, bunların sınıfları var” dedi. Gerekçeli raporları okuduğunu söyleyen İçli “Gerekçeler dikkatimi çekti. Bugünün gerekçesi bunlar değildir. Şu aklıma geliyor. Bu kadrolar yarın başkanımız nezdinde dolacaktır. İnsanın aklına gelmiyor değil. Seçim zamanı verilen vaatler mi var? Bu vaatlerle ilgili diyet borçları mı var? Seçim zamanı verilmiş sözler bugün bana bile geldi. ‘Belediyeden kadro verildi, söz verildi, işe gireceğiz’ diye bekleyen vatandaşlar var. Bunun takipçisi olacağız” dedi. 

 

“KİMSEYE DİYET BORCUMUZ YOK”

 

Adem İçli’nin sözleriyle ilgili konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay “Kimseye diyet borcumuz yok. Çerkezköy Belediyesi bu konuda çok hassas davranıyor. Seçim dönemi geçeli 9 ay oldu. Çerkezköy Belediyesi’nin toplam personeli yüzde 10 azaldı. Bundan haberiniz var mı? Burada bir diyet borcu görüyor musunuz? Bence göremiyorsunuz. Durum bu. İhtiyacımız olan personelleri Çerkezköy Belediyesi’ne faydalı olacak personelleri tabi ki alacağız” diye konuştu. İlgili gündem maddesinin CHP ve İYİ Parti Grubu’nun oylarıyla oyçokluğuyla kabul edildi. AK Parti grubu ilgili gündem maddesine red oyu verirken, MHP grubu ise çekimser oy kullandı. 

 

GÖREVİNE DEVAM EDECEK

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde, 16 Nisan’da yapılan toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği’ne seçilen ve 4 Aralık’ta dilekçe vererek İYİ Parti Meclis Üyesi olarak meclis üyeliğine devam edeceğini belirten Dilek Köksal’ın yerine belirtilen süreyi tamamlamak üzere 1 adet meclis üyesinin Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine seçilmesi konusu görüşüldü. Dile Köksal’ın görevine devam etmesi MHP grubunun çekimser oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi. 

 

OYÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yönetmeliği hakkındaki yazının oybirliği ile karara bağlanmasının ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 7 adet boş memur kadrosunda unvan ve derece değişikliği yapılması ile 13 adet boş memur kadrosunda unvan ve derece değişikliği yapılması hakkındaki yazısı AK Parti ve MHP grubunun red oyuna karşılık oyçokluğuyla kabul edildi. 

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

Dolu 12 memur kadrosunda derece değişikliği yapılmasının oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 23.12.2019 gün ve 52 sayılı kamu yararı kararı hakkında yazısı görüşüldü. Fevzipaşa Mahallesi sınırlarında yer alan Küçük Sanayi Sitesi’nin şehir merkezi dışına taşınması kapsamında 1/25000 ölçekli Tekirdağ İl Çevre Düzeni Planında Küçük Sanayi Sitesi fonksiyonu olarak belirlenen bölgede planlama çalışmaları yürütüldüğü belirtilerek, bahse konu 20 hektarlık araziyle ilgili olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tekirdağ İl Toprak Koruma Kurulu’nun kararıyla uygun görüldüğü,  Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nun 13’üncü maddesinin d bendi uyarınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nden alınacak kamu yararı kararının kurula iletilmesi gerekliliğinin ortaya çıktığı kaydedildi. Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay “1/25000’lik planlarda işaretli olan alanın 1/5000 ve 1/1000’lik plan hazırlığına doğru gidiş süreci. Buradaki karar ve bakanlık onayından sonra plan yapma süreci başlayacak. Niyetimiz ve hesabımız orada yeni bir sanayi sitesi oluşumunu hazırlanması ve küçük sanayi sitesinin orada bir merkez haline gelmesi. Şuanda mevcut Küçük Sanayi Sitesi’nde 200 dükkan var. En az 200-250 dükkan da Hayri Batur Caddesi ve Fevzipaşa Caddesi etrafında apartman altlarında var. Ciddi sıkıntı, sorun teşkili var. Birinci hedef yer göstererek apartman altlarından bunları çıkartmak. Küçük Sanayi Sitesi’nde 200 tane iskanlı yapı var. Bu yapıların diğer tarafa taşınması tabi ki bizim de talebimiz. Şuanda dükkanların tamamı vatandaş mülkleri ve iskanlı yapılar” dedi. İlgili gündem maddesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Plan notu değişikliği ile ilgili gündem maddesinin İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İstasyon Aile Sağlığı Merkezi, Gazi Mustafa Kemal Paşa Aile Sağlığı Merkezi, Fevzi Paşa Aile Sağlığı Merkezi’nin kira sözleşmelerinin 5 yıl uzatılması talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

 

MECLİS ÇARŞAMBA GÜNÜ YENİDEN TOPLANACAK

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna ha-vale edilen pergola (gölgelik) hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyonun çalışmaların devam etmesine ilişkin kararı meclis tarafından da oybirliğiyle kabul edildi. Gazi Osman Paşa Mahallesi 945 ada 4 nolu parselde bulunan belediyeye ait 37 metrekarelik hissenin diğer maliki Ahmet Çeçen’e ve İstasyon Mahallesi 775 ada 4 nolu parselde bulunan 66.08 metrekarelik belediye hissesinin diğer malik Aras Kardeşler Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Emlak Ticaret Limited Şirketi’ne satılması konusunun İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından toplantının son gündem maddesinde de Çerkezköy Belediyesi 2020 mali yılı ücret tarifesindeki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce alınacak harçlara İş Deneyim Belgesi harcının da eklenmesi konusu Tarife Komisyonu’na havale edildi. Belediye Meclisi, komisyonlara havale edilen konuları görüşmek üzere Çarşamba günü saat 11:00’da yeniden toplanacak. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU