Vali Bilgin, Açık Kapı Birimi'ni ziyaret etti

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Valiliği Açık Kapı Birimi'ni ziyaret etti. Açık Kapı Birim Koordinatörü Reyhan Arslan'dan yapılan işlemler ve çalışmalar ile ilgili bilgi alan Vali Bilgin, vatanda?

GÜNDEM 3.01.2020 11:53:00 0
Vali Bilgin, Açık Kapı Birimi

Vali Osman Bilgin, yaptığı açıklamada, "Açık Kapı Birimleri, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda 2018 yılında, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturuldu." ifadelerini kullandı.

 

LÜLEBURGAZ'DA DA FAALİYETE GEÇİRİLDİ

 

“Açık Kapı Projesi (Milletin Kapısı) Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda 2018 yılında ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de hayata geçirildi. Nüfus yoğunluğu bakımından Valilik olarak İçişleri Bakanlığımıza talep etmemiz üzerine Bakanlığımız tarafından uygun görülen Lüleburgaz ilçemizde de Açık Kapı Birimimiz 2019 yılında faaliyete geçirildi. İlimiz genelinde Açık Kapı Birimimize şuana kadar 816 vatandaşımız başvuruda bulunmuş, bu başvurularla ilgili olarak hepsine dönüş yapılarak işleme alınmıştır.” şeklinde konuştu.

 

"AÇIK KAPI BİRİMİ İLE AŞTILAR"

 

Türkiye’de Kırklareli Valiliği Açık Kapı Birimi olarak “Şehit Yakınları ve Gazilerimize Kapımız Açık” projesi yaptıklarını, bu proje ile şehit yakınlarını ve gazileri tek tek arayarak istek ve taleplerini sorduklarını söyleyen Vali Bilgin, "Bu uygulamayla birlikte devletimizin her zaman yanlarında olduğunu hissetmelerini sağlamaktan, şehit yakınlarının ve gazilerin olumlu dönüşlerinin  olduğunu görmekten de mutlu olduk." dedi.  Vali Bilgin, vatandaşların kurumlarla alakalı olarak yapılarını bilmediklerinden dolayı işlemler açısından zorluk yaşadıklarını ancak bu zorlukları Açık Kapı Birimlerinin bilgilendirme ve yönlendirmeleriyle  aştıklarını kaydetti. 

 

"EKSİK OLAN İŞLEYİŞ ANINDA GİDERİLİYOR"

 

Vatandaşların kamu kurumlarının işleyiş yapılarını çok fazla bilmediklerini kaydeden Vali Bilgin, "Bu doğrultuda vatandaşımız istek, öneri ve şikayetini en kısa yoldan Açık Kapı Birimimize başvurarak yapıyor. Açık Kapı personelimizde vatandaşımızı en etkin, en hızlı şekilde yönlendirerek, başvurusunu alarak yada bizzat vatandaşla birlikte kuruma giderek çözüme kavuşturuyor.” ifadelerini kullandı.  Vali Bilgin, ayrıca Valilik olarak yapılan “Hizmet Memnuniyeti Projesi” ile, Açık Kapı Birim personeli tarafından kurumlarda işlemi olan vatandaşların aranarak yada kurumlarda işlem yapmaya gelen vatandaşlarla birebir görüşülerek memnuniyet analizi de oluşturduklarını, bu analiz sonucu kurumlarda eksik olan işleyişin anında giderildiğini belirtti.

 

VALİ BİLGİN, MEMNUNİYET ANALİZİNDE BULUNDU

 

Vali Bilgin, "Devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmak, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulan ve "Açık Kapı Milletin Kapısı" felsefesiyle çalışan Açık Kapı'dan bütün vatandaşlar ve yabancı kimlik numarasına sahip göçmenler yararlanabiliyor." dedi. Vali Osman Bilgin, daha sonra Kırklareli Valiliği’ne işlem yaptırmak üzere gelen vatandaşlarla sohbet ederek memnuniyet analizinde bulundu.

 

Haber / Buse SERİN