Tekirdağ Cezaevi'nden firar eden ve 2 kişiyi öldüren şüpheli yakalandı

Adam öldürme suçundan Tekirdağ Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve 4.5 yıl sonra cezaevinden firar ederek  2 kişiyi öldürüp 1 kişiyi yaraladıktan sonra kayıplara karışan F.A., Düzce'de düzenlenen

GÜNDEM 1.01.2020 15:34:00 0
Tekirdağ Cezaevi

Kocaeli Gebze’de 2014 yılı Haziran ayında Ş.S.'nin öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklanarak cezaevine konulan ve Aralık 2018’de tutuklu bulunduğu Tekirdağ Cezaevi’nden firar eden F.A., iddiaya göre cezaevinden kaçtıktan sonra İstanbul'da bir kişiyi öldürürken, geçen 30 Ekim günü ise Gebze Mevlana Mahallesi'nde Coşkun Topçu ile kardeşi Paşa Topçu'ya tabanca ile kurşun yağdırdı. Paşa Topçu hayatını kaybederken, F.A. olayın ardından kayıplara karıştı.

Devamlı kılık değiştiren ve sahte kimlik kullanan F.A.'nın saklandığı yeri tespit eden polis ekipleri, şüpheliyi Düzce'de düzenlenen operasyonla yakaladı. Evde yapılan aramada F.A.'nın yattığı yatakta yastığının altında bulunan tabanca ile 50 kurşuna ve üzerinde bulunan bıçağa el konulurken, sahte kimlik belgeleri de ele geçirildi. Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen F.A.'nın, 'Adam öldürme', 'Ruhsatsız silah bulundurma' ile 'Hükümlü ve tutuklunun kaçması' suçlarından 9 ayrı yakalama kararı bulunduğu, ilk cinayet olayından dolayı 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi. F.A. emniyetteki işlemlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU