Mekke'nin fethinin 1389'uncu yılı kutlanacak

Mekke'nin fethinin 1389'uncu yılı dolayısıyla açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Çerkezköy Temsilciliği yetkilileri, yeryüzünün ilk binası Kabe'nin bulunduğu şehir olan Mekkeâ??

GÜNDEM 30.12.2019 16:42:00 0
Mekke

Çarşamba günü 2020’nin ilk günü olacağını belirten yetkililer “Biz birbiri ardına gelen gündüz ve gecelerin her insan için iyiden, doğrudan, faydalıdan, haktan ve adaletten yana olmak için bir imkân olduğuna inanıyoruz. Yine biz iki günü birbirine eşit olanın ziyanda olduğuna inanıyoruz. Her yeni gün yaptığımız iyiliklere, güzelliklere, faydalı ve doğru işlere daha fazlasını katma imkânımız var ve biz ulaştığımız zaman nimetinin bu yönde kullanılması gerektiğinin bilincindeyiz. 7 milyar 800 milyon insanın yaşadığı bu gezegende yaklaşık 1 milyar insan her gece aç yatmaktadır. Yine 1 buçuk milyar insan sağlıklı içme suyundan mahrumdur. Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyanın 402 yerinde halen devam etmekte olan savaş ya da çatışma var. Maalesef bu savaş ya da çatışmaların 360’ı Müslümanların çoğunlukta olduğu bölgelerde yaşanıyor. Dünyada 70 milyondan fazla insan savaş ve çatışmalar nedeniyle sığınmacı durumunda.  Yani 70 milyondan fazla insan, yaşadıkları ülkeleri terk etmişler, yersizler, yurtsuzlar. Şu anda dünyada en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke Türkiye. Türkiye’de Suriyeliler, Iraklılar, Afganistanlılar ve diğer ülkelerden sığınmacılar var” dedi. 

 

1 MİLYAR İNSAN HER GECE AÇ YATARKEN 1 MİLYAR İNSAN DA OBEZ

 

Dünyada 250 milyondan fazla çocuğun savaş ve çatışma ortamının içinde yaşama tutunmaya çalıştığını belirten yetkililer “Son 10 yılda 2,5 milyondan fazla çocuk savaş ve çatışmalarda yaşamını yitirdi. 15 milyondan fazla çocuk yaralandı ve organ kaybı yaşadı. Her 6 saniyede bir 1 çocuk, gıda ya da ilaç yetersizliğinden dolayı yaşamını yitiriyor. Ege ve Akdeniz’de plajlara boğulmuş çocuk bedenleri vuruyor. Diğer taraftan dünyanın en zengin 8 kişisi dünya nüfusunun en yoksul yarısından 3 milyar 900 milyon insandan daha fazla servete sahip. En zengin 10 ülkenin geliri en yoksul 10 ülkenin gelirinin 77 katı. 1 milyar insan her gece aç yatarken 1 milyar insan da obez.  Geceleri ve gündüzleri hızla tüketirken, insanlara faydalı olma, toplumsal bağları ve dayanışmayı kuvvetlendirme, barışa ve huzura katkıda bulunma yerine her türlü kötülüğü ve çirkinliği yılbaşı eğlencesi olarak takdim edip pazarlayan anlayış tarafımızca kabul edilemez” dedi. 

 

MEKKE’NİN FETHİ PROGRAMINA DAVET ETTİLER  

 

Kaosun, sömürünün, çatışma ve savaşların yaşandığı dünyamızın her zamankinden daha fazla fetih ruhuna ve anlayışına ihtiyacının olduğunu kaydeden yetkililer “Fetih kavramı da anlamından saptırılmaya çalışılsa da biz hem kavramlarımıza hem de bu kavramların bize yüklediği sorumluluklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam’a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının vahyin berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır. Fetih; insanın, toplumun ve doğanın, sevgiyle, merhametle ve adaletle buluşmasıdır. Fetih işgal değildir. Fetih bir ırkın diğer ırkı tarumar etmesi değildir, bir bölgenin halkının diğer bölge halkını sömürmesi değildir, insanların inanç ve düşüncelerini zorla değiştirme değildir. Enerji kaynaklarını, yer altı yer üstü zenginliklerini ele geçirmek için savaşanlar, insanları imha etmek için savaşanlar bunu anlayamaz. Mekke’nin Fethi büyük bir fetihtir. Günümüz Müslümanların bu büyük fetihten çıkaracağı bazı dersler vardır. Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna,  bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. İnsanımız kültür emperyalizminin yanında değil fetih ruhunun yanında durmaya çağırıyoruz.  31 Aralık Salı akşamı tüm halkımızı çocukları ile birlikte Halk Eğitim Merkezi’ne Anadolu Gençlik Derneği temsilciliği tarafından düzenlenen Mekke’nin Fethi Programlarına davet ediyoruz” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU