'Etekler ve Pantolonlar' oyununa yoğun ilgi 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) tarafından düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında önceki akşam 'Etekler ve Pantolonlar' isimli tiyatro oyunu sahnelendi.  2019 yılının son kültür ve

GÜNDEM 25.12.2019 17:03:00 0

Oyun, önceki akşam saat 19.30'da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda sahnelendi. Tiyatro Yeditepe'nin yapımcılığını üstlendiği, Mine Artu'nun yazdığı ve Serkan Budak'ın yönettiği oyunu; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Vize Kaymakamı Soner Zeybek, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri Saim Buyruk ve Ahmet Temiroğlu, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Müdürü Gülnur Kocaçınar ve yüzlerce tiyatrosever izledi. Oyuna ilgi yoğun olunca bazı vatandaşlar oyunu ayakta izlemek zorunda kaldı.  Oyunda, Nergis Kumbasar 'Nurcan', Nurseli İdiz 'Aysel', ve Kimya Gökçe Aytaç 'Melisa' karakterini canlandırdı. Usta isimlerin bir araya geldiği oyunda erkek kadın ilişkileri anlatıldı. Oyun iki farklı yaratılışa sahip erkeğin ve kadının dünyasına ince ince dokundu. 'Etekler ve Pantolonlar' kendi seçimlerini yok sayan, kendisine dayatılan hayatı yaşayanların hikayesini anlattı.

 

 

KADIN-ERKEK İLİŞKİLERİ İŞLENDİ

 

Kadın-erkek ilişkilerinin yoğun olarak işlendiği oyunda Nurcan yıllardır görüşmediği okul arkadaşı Aysel'in evine giderek kocasının kendisini aldattığını ve intikam alacağını bu konuda Aysel’den yardım istemek için geldiğini açıklar. Aysel, Nurcan’ın durumuna üzülür ve ona yardım edeceğini söyler. Aysel ve Nurcan, Nurcan'ın eşine karşı strateji belirlerken, Aysel de bu durumlardan etkilenip kendi evliliğini sorgulamaya başlar. O sırada gelen Aysel'in kardeşi Melisa, Nurcan'ın sürekli imalı konuşması ve nişanlısının onu aldatıyor olabileceğini söylemesi üzerine nişanlısı Rıdvan'dan şüphelenmeye başlar. Nurcan ve Aysel evliliklerini sorgularken geçmişlerine bir yolculuk yaparlar ve aslında ikisi de hayatlarında olmak istedikleri gibi değil de aile ve çevre baskısıyla, başkalarının onları görmek istedikleri bireylere dönüştüklerini anlarlar. İki eski arkadaşın evliliklerini sorgulamak için başladıkları süreç, artık kendi istedikleri hayatlara doğru yol aldıkları bir sürece dönüşür. Melisa nişanlısı Rıdvan'la arasına mesafe koyarken, ablası Aysel de kocası Şevket'in onu aldattığını düşünerek hayatını sorgulamaya başlar ve aslında istediği gibi bir hayat yaşamadığını fark eder. Nurcan'ın akıl vermesiyle Aysel, kocası Şevket'i evden kovar. Oyunun sonunda baştan beri Nurcan'ın yalan söylediği ortaya çıkar.  Nurcan, aslında kocasıyla mutlu olduğunu, evliliklerini ve aşklarını güçlendirmek için ara sıra ayrılık oyunu oynadıklarını söylüyor. Ancak Nurcan'ın ayrılık oyunu sayesinde Aysel'in kocasının gerçekten onu aldattığı da ortaya çıkar. Oyunun sonunda, Aysel kocasından boşanarak bir börekçi dükkanı açar ve bir daha evlenmez. Nurcan ise, çalışmayı bırakarak akşamları evinde kocasını bekler ve bu sırada boş durmayarak kadın erkek ilişkileri üzerine bir kitap yazar. Melisa ise, hayalini kurduğu gibi nişanlısı Rıdvan ile bir kır düğünüyle evlenerek hayallerini gerçekleştirir. 

 

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Seyircilerin merakla izlediği oyunda müzikler de, oyuna renk kattı.  Dekorun ve mekanın sık sık değiştiği oyunda, Aysel ile Nurcan'ın birlikte düet yapması da izleyicilerden tam not aldı.  Oyunun ardından sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlanırken, protokol tarafından sanatçılara çiçek takdim edildi. 

 

Haber / Buse SERİN