Dolandırıcıları kamera görüntüleri ele verdi

Edirne'de bir AVM'de bulunan döviz bürosu 'tırnakçılık' yöntemi ile dolandırıldı. Döviz bürosu çalışanı İ.Ş'nin şikayetçi olmasıyla geniş kapsamlı soruşturma başlatan

GÜNDEM 23.12.2019 17:57:00 0
Dolandırıcıları kamera görüntüleri ele verdi

Olay, bir hafta önce Edirne'deki bir AVM'nin döviz bürosunda meydana geldi. Döviz bürosu çalışanı İ.Ş., dolandırıldığını söyleyerek polise başvurdu. İ.Ş.'nin 3 bin 900 dolar dolandırıldığını söylemesi üzerine harekete geçen Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

 

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ELE VERDİ

 

Güvenlik kamerası görüntülerini tarayan ekipler, şüphelilerin kullandığı aracı tespit etti. Ekipler aracın İstanbul'dan Kolombiya vatandaşı Raul Martin R. tarafından kiralandığını, şüphelinin olay günü kente beraberinde Joana Oliva M. adlı kadınla  birlikte geldiğini ve kadının döviz bürosunu tırnakçılık yöntemi ile dolandırdığı tespit etti. 

 

YÜKLÜ MİKTARDA DOLAR VE EURO ELE GEÇİRİLDİ

 

Aracı takibe alan polis, Kapıkule Sınır Kapısı yakınlarında aracı park halinde buldu. Raul Martin R. ile Joana Oliva M.'nin Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a yaya olarak çıkış yaptıkları tespit edildi. Polisin takibe aldığı Kolombiyalı 2 kişi, önceki akşam Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda yaya olarak giriş yaptıktan sonra gözaltına alındı. Şüphelilerin yapılan üst aramalarında yüklü miktarda dolar ve euro ele geçirildi. Bulgaristan'da da dolandırıcılık yaptıkları öğrenilen şüphelilerin sorgusu devam ediyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ