Gülsin Onay Piyano Günleri başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Gülsin Onay Piyano Günleri önceki gün başladı. Piyano günleri, 25 Aralık'a kadar devam edecek.

GÜNDEM 23.12.2019 15:01:00 0
Gülsin Onay Piyano Günleri başladı

Gülsin Onay Piyano Günleri, Piyano Sanatçısı Gülsin Onay ve tamamı kadınlardan oluşan Yaylı Çalgılar Orkestrası Ancyra Ensemble sahne aldığı konserle başladı. Konser, Süleymanpaşa Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlendi. 

 

ALBÜMLERİNİN YER ALDIĞI CD'LERİ İMZALADI

 

Yaylı Çalgılar Orkestrası Ancyra Ensemble Konseri'ni Orkestra Şefi Nil Vendetti yönetti. Yaklaşık 2 saat süren konserin 1'inci bölümünde Mozart'ın Konçertosu'nun eserleri seslendirildi. İkinci bölümde ise, Edward Elgar'ın eserleri ile Mozart'ın Divertimento eserleri yer aldı. Konser sonunda, Piyano Sanatçısı Gülsin Onay, Orkestra Şefi Nil Vendetti ve Yaylı Çalgılar Orkestrası Ancyra Ensemble üyeleri izleyicilerden tam not aldı.  Programın sonunda Gülsin Onay, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nin Fuaye Alanı'nda hayranları için albümlerinin yer aldığı CD'leri imzaladı.

 

ALBAYRAK, SANATÇILARI TEBRİK ETTİ

 

Konser sonunda sanatçılara çiçek veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, hizmete başladığımız günden bu yana kültür ve sanat etkinliklerine önem veren bir belediyeyiz. Tekirdağ'ımızın 5 ana vizyonu var. Sanat vizyonu da güzel kentimizin 6'ncı vizyonu olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak, kısa süre önce kentimize yakışır 3 adet kültür merkezini vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu zamana kadar her alanda olduğu gibi kültür sanat alanındaki hizmet ve faaliyetlerimiz bundan sonra da devam edecek." diyerek sanatçıları tebrik etti.  

 

20 SANATÇIYA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Gülsin Onay Piyano Günleri, 25 Aralık'a kadar sürecek. Konser, yurt içi ve yurt dışından 20 sanatçıya ev sahipliği yapacak.

 

Haber / Buse SERİN