ÖĞRETMENLERLE e-TWINNING BULUŞMASI

Antalya'da düzenlenen "10. Ulusal e-Twinning Konferası"na katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bütün çabasının, ortaya koymak istedikleri bütün projelerin amacının öğretmenlerin hissiyatı

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 23.12.2019 12:58:00 0
ÖĞRETMENLERLE e-TWINNING BULUŞMASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "10. Ulusal e-Twinning Konferansı"nda, şunları kaydetti:

"Sizlerin arkadaşlarınızla, çocuklarınızla, öğrencilerinizle birlikte ortaya koyduğunuz bu dünya çapındaki çalışmaları, enerjileri hayretle izledim. Bu çalışmaların bütün Türkiyemize örnek olması noktasında neler yapabiliriz oturup, kafa kafaya vereceğiz ve bunun için ayrı bir çalışma yapacağız. Eğitim aslında bir duygusal bağ kurmaktır, onunda en temelinde şefkat yatar. Şefkatiniz ve merhametiniz yoksa öğretmenlik sizin için bir geçim vasıtasıdır sadece. Bu şefkatin hayata yansıyan somut göstergesi de duygusal bağ kurmak, yani işinizle, öğrencinizle arkadaşlarınızla duygusal bir bağ kurmak. Bu bağı kurmadan başlatılan her projenin her işin bir şekilde 'bitse de gitsek' modunda yapıldığının farkındayım."

Bu çalışmalarla sadece öğrencilerin değil, öğretmenlerin biriktirdiği deneyimleri, kişisel gelişimin nereye gittiğini de dikkate almak gerektiğini aktaran Selçuk, öğretirken öğrenmenin, öğrenirken öğretmenin ve birlikte eğitim dünyasını inşa etmenin önemli olduğunu bildirdi.