NECİP FAZIL ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Star gazetesi tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 201

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 22.12.2019 14:00:00 0
NECİP FAZIL ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sene 6’ıncısı düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri’nin yayın hayatımız, edebiyat ve fikir dünyamız için hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum. Sözlerimin hemen başında büyük şair, büyük mütefekkir, büyük dava adamı, büyük üstat Necip Fazıl Kısakürek’i bir kez daha rahmetle, minnetle, özlemle yâd ediyorum” dedi.

Necip Fazıl Kısakürek adına düzenlenen törende her yıl ilk eser ödülleri vererek gençleri cesaretlendirdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üstat, Gençliğe Hitabesi’nde ‘Kökü ezelde ve dalı ebedde bir sistemin aşkına, vecdine, diyalektiğine, estetiğine, irfanına, idrakine sahip bir gençlik’ diyerek hepimize ait bir özlemi dile getiriyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şairler ve mütefekkirler arasında öldükten sonra eserleriyle yaşayanlar olduğu gibi, öldükten sonra gençleşenler de vardır. Vefatından sonra gençleşen isimlerin başında hiç şüphesiz Necip Fazıl Kısakürek geliyor. Üstat, ömrü boyunca sanat ve kültür hayatına musallat olan statükoyla mücadele ederken; aynı zamanda eserleriyle de bu mücadelesini taçlandırmıştır” şeklinde konuştu.