"Kadına şiddet sadece adli bir vaka olarak görülemez"

Tekirdağ Barosu tarafından, Kadına ve Çocuğa Şiddete Karşı Mücadele Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayın açılışında konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, kadına şidd

GÜNDEM 22.12.2019 10:25:00 0

Tekirdağ’da bir otelde düzenlenen ve moderatör olarak İzmir Barosu Avukatlarından Av. Figen Merder, Av. Nilgün Şentuna, Antalya Barosu Avukatlarından Av. Umut Çiftçi’nin katıldığı çalıştay Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Sedat Tekneci’nin açılış konuşmasıyla başladı. Ardından konuşan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü; Türkiye’de Kadın Dernekleri Federasyonu’nun 12 yıldır acil yardım hattı işlettiğini ifade ederek “16 ülkeden ve 81 ilden gelen çağrılara kolluk kuvvetleriyle anlık müdahale, barolarla hukuki destek ve özel sektörle korumaya yönelik işbirlikleri yapmakta bu çalışmaları belediyelerle ve muhtarla etkileşim halinde yapmaktadır. Bu hatla aynı zamanda şiddet vakalarında uzmanların desteğini alarak da ilerlemek mümkündür. Bu hat, önleyicilik ve bilgilendirme çalışmalarını yürütmektedir. Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattını arayacak olanlar karşılarında psikolog ve sosyal destek uzmanı bulacaklardır. Bu noktada Türkiye’de yardım alabileceğimiz mecralardan bir tanesi de Aile İçi Acil Şiddet Hattı’dır” dedi.

 

HİÇBİR BAHANE ŞİDDETE GEREKÇE OLAMAZ

 

Çalıştayda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da kadına şiddet konusunun sadece adli bir vaka olarak görülemeyeceğini, bu konunun tüm yönleriyle ele alınması gerektiğini belirtti. Bu konunun hem bir asayiş, hem adli, hem de sosyal bir problem olduğunu kaydeden Yıldırım “Kadının erkeğe erkeğin kadına bakış açısıyla da alakalıdır. Hiçbir bahane şiddete gerekçe olamaz. Eğer geçinemiyorsanız, anlaşamıyorsanız, bunun çok insani, medeni yöntemleri vardır. Mahkemelere gidersiniz, eğer hukuki bir boyutu var ise mahkemede hakimlerimiz zaten bununla ilgili kararları verirler ve böylece bu problem ortadan kalkar. Eğer hukuki bir durum söz konusu ise ayrılarak, uzaklaşarak işi şiddete vardırmadan sonuçlandırmak mümkündür” dedi.
 

SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER KONUŞULDU

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Sedat Tekneci, Baro Başkan Yardımcısı Av. Egemen Gürcün, Genel Sekreterimiz Av. Ertuğ Görkem Varol, Saymanımız Av. Belgin Tunca, Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Barosu Kadın Hakları Komisyonu Koordinatör üyesi Av. Merve İşbilen, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eken, Tekirdağ Halk Sağlığı Komisyon Başkanı Hacı Zengin, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Temsilcileri, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve davetlilerin katıldığı çalıştayda kadın ve çocuğa karşı gerçekleştirilen şiddet ile mücadele konusunda karşılaşılan sorunlar ve bunların çözümleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU