Volkan, Genel Konsey Üyeliği'ne seçildi

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, ICC Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Genel Konsey Üyeliğine seçildi. 

GÜNDEM 20.12.2019 16:15:00 0
Volkan, Genel Konsey Üyeliği

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, genel konsey üyeliğine seçilmesi ile ilgili, "Başta ülkemiz olmak üzere bölgemizi ve odamızı ICC Dünya Odalar Federasyonu Genel Konseyinde temsil edeceğimden dolayı büyük bir gurur duyuyorum." dedi.  

 

"ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK"

 

Volkan, "Uluslararası sanayi ve ticaret ilişkileri perspektifindeki bu onurlu görevde;  yerel, bölgesel ve uluslararası ölçekte ülkemiz iş dünyasının tanıtımı, Türkiye’nin gelişen ve büyüyen ekonomisinin bütün ülkelere aktarılması; uluslararası açıdan önemli katkılar sağlayacaktır. Uluslararası kurum ve kuruluşlarda görev almanın, sahip olduğumuz potansiyeli, birikimi, ülkemizin gelişimini ve kalkınmasını anlatmak için önemli bir fırsat olduğuna inanıyorum." diyerek  TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere, seçim sürecinde destek veren TOBB Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu’na, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği camiasına, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine,çalışma arkadaşlarına, dostlarına ve ailesine teşekkür etti.

 

"BÜYÜK ROL OYNUYOR"

 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'ndan ICC Dünya Odalar Federasyonu ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Yapılan bilgilendirmede, "Dünya Odalar Federasyonu, oda liderlerinin, odaların  ortak çıkarları ve karşılıklı işbirlikleri konusunda birbirleriyle iletişim kurmaları için platform sağlayan Oda topluluğunun bel kemiğidir. Dünya Odalar Federasyonu kapsamlı üyeliği, Milletler arası Ticaret Odasını  dünya çapındaki KOBİ’lere bağlamada ve KOBİ’lerin küresel ekonomideki önemli konumunu desteklemede büyük bir rol oynamaktadır. Dünya Odalar Federasyonu, bu değerli rolü kabul ederek, Odalara KOBİ'lerin küreselleşmede yaşadıkları zorluklar ve fırsatlar ile yüzleşmelerine yardımcı olmak için ihtiyaç duyduğu desteği sağlamaktadır." denildi. 

 

130 ÜLKEDEN 12 BİN ODA TEMSİL EDİLİYOR

 

Dünya Odalar Federasyonu'nun özel sektör gelişimini teşvik etmek ve odaların kapasitesini artırmak için çalışmakta olduğu da belirtilen bilgilendirmede, "Bu amaç doğrultusunda Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve bölgesel kalkınma bankaları da dahil olmak üzere bir dizi çok taraflı kuruluşla güçlü ilişkiler geliştirmektedir. Dünya’da 130 ülkeden 12 bin odanın temsil edildiği federasyon, özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden gelen Ticaret Odaları  için yardım ve eğitim programlarını genişletmek amacıyla diğer özel sektör gruplarıyla da çalışmaktadır. İlk olarak 1951 yılında Uluslararası Ticaret Odaları Bilgi Bürosu olarak adlandırılan Dünya Odalar Federasyonu, 2001 yılında bugünkü ismini almıştır. Federasyonu’nun faaliyetleri ve projeleri yerel, bölgesel, ulusal, iki taraflı, transnasyonel Odaları kapsadığı gibi  kamu hukuku ve özel hukuk Odalarını da içerir." ifadelerine yer verildi. 

 

Haber / Ozan URTEKİN