"Yeterli balık tutulamadığından fiyatlar düşmüyor"

Çerkezköy Yaşar Balıkçılık Satış sorumlusu Dursun Akkurt, bu yıl hava koşullarının ılıman gitmesi ve balıkların serin sulara kaçması nedeniyle, yeterli balık çeşidinin tutulamadığÄ?

GÜNDEM 16.12.2019 14:27:00 0

Bu yıl havanın mevsim normallerine göre sıcak seyrettiğini kaydeden Dursun Akkurt, “Havanın serin olması lazım ki bol balık çıksın. Ilıman suda balık fazla kalmıyor ve serin sulara kaçıyor. Böyle olunca da az balık çeşidi tutuluyor ve az balık tutulunca fiyatı yüksek oluyor. Oysa sezon öncesi tahminlerimiz bu yıl geçen yıla göre çok daha fazla balık çeşidinin tezgahlarımızı şenlendireceği ve fiyatların da ilk haftanın sonunda tahmin edilemez şekilde ucuzlayacağı yönündeydi. Ama bu yıl çok nadiren bir ucuzluk oldu. Kırmızı etle balığı kıyaslarsak yine de bu fiyatlar kırmızı ete göre ucuz . Ancak az balık çıkınca fiyatlar bir iki günde bir değişim gösteriyor. Bu da satışlarımızı etkiliyor. Çünkü fiyatlar yükseldiğinde balık alanların sayısı azalıyor. Balık fiyatların artması ile vatandaşların talebi de azaldı.” dedi.

 

“BALIĞIN UCUZ OLMASI İÇİN HAVANIN BİRAZ SOĞUMASI LAZIM” 

 

Vatandaşa bol ve ucuz balık yedirmek için hava koşullarının mevsim normallerinde seyretmesi gerektiğini de kaydeden Akkurt, “Özellikle bu aylarda hava koşulları bir bahar ayı gibi seyrediyor Mevsim normallerinde seyretmiş olsa, yani biraz daha soğuk olsa denizlerdeki balık serin sulara kaçmayacak ve bol balık tutulacak. Böyle olunca da balık fiyatları ucuzlayacak ve herkes bol balık yiyecek. Şu anda tezgahlarda en ucuz  balık olarak hamsi, istavrit, çupra yer alıyor” dedi. 

 

BALIK FİYATLARI

 

Çerkezköy Balık Pazarında hamsinin kilosu 25 lira, ithal palamudun tanesi 10 lira, Kıyıköy palamudun tanesi 25 lira, kaya levreğin kilosu 60 lira, zargananın kilosu 25 lira, karidesin kilosu 40 lira, Karadeniz somonun kilosu 35 lira, alabalığın tanesi 10 lira, Kıyıköy barbunun kilosu 30 lira, deniz levreğin tanesi 25 lira, çupuranın tanesi 15 lira, Karadeniz levreğin tanesi 15 lira, Kıyıköy istavritin kilosu 25 lira, sardalyanın kilosu 15 lira, Karadeniz mezgitin kilosu 25 liradan satılıyor. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU