'Zulme karşı susma, Doğu Türkistan kan ağlıyor'

Yeniden Refah Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı, "Zulme karşı susma, Doğu Türkistan kan ağlıyor" isimli basın açıklamasıyla Çin'in Doğu Türkistan'da Müslümanl

GÜNDEM 15.12.2019 16:15:00 0

Dün saat 14:00’da Çerkezköy Belediye Binası önünde düzenlenen ve Yeniden Refah Partisi Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Çakı, Çorlu İlçe Başkanı Hamit Hamitoğlu, Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Filtekin Şen ile partililerin katıldığı basın açıklamasına Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı Dedesi Seyyid Sinan Boztepe de destek verdi. Basın bildirisini okuyan İlçe Başkan Yardımcısı Filtekin Şen, “Biz Milli Görüşçüler olarak her zaman nerede bir zulüm, nerede bir haksızlık varsa, dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun her zaman karşısında durmayı inancımızdan öğrendik. Bizleri şuurlandıran, uyandıran ve bu davaya gönül bağı bağlayan Milli Görüş Lideri, 54. Hükümet Başbakanı Prof.Dr. Necmettin Erbakan hocamıza Allah gani gani rahmet eylesin” dedi. 

 

BATILILARDAN BİR FARKI OLMADIĞINI GÖSTERDİ

 

Yaklaşık 100 yılı aşkın süredir Müslümanların başsız kalmasını fırsat bilen zalimlerin yeryüzünde oluk oluk Müslüman kanı akıtmaya devam ettiğini kaydeden Şen “Amerika, İsrail ve Emperyalist Batılı ülkelerin ardından son yıllarda ekonomik ve teknolojik açıdan güçlenen Çin devleti, Doğu Türkistan bölgesinde uyguladığı şiddet ve asimilasyon politikaları ile Çin’in, batılılardan bir farkı olmadığını gösterdi. Zaten inancımız da ‘küfür tek bir millettir’ buyuyor” dedi. 

 

HER TÜRLÜ İBADET YASAKLANDI

 

Çin Devleti’nin Doğu Türkistanlı kardeşlerimize karşı uyguladığı haksız uygulamalara örnekler veren Şen “Uygurca eğitim veren okullar kapatıldı. Her türlü ibadet Çin devleti tarafından yasaklanmıştır. Oruç tutmak, namaz kılmak ve Kur’an eğitimi bunların başında gelmektedir. Kaşgar, Turfan, Hoten gibi şehirlerde Türk-İslam medeniyetine ait yapılar yıkılmaktadır. Ve bu bölgeleri Çinliler yerleştirilmektedir. Doğu Türkistan’daki ekonomik kalkınmadan Uygurlu kardeşlerimiz hiç pay almadıkları gibi burada yapılan yatırımlar Çin göçünü de hızla arttırmaktadır. Her Doğu Türkistanlı eve bir Çinli Erkek projesi ile özellikle nesli ve ahlakı bozmak için yapılan gayr-i ahlaki politikalara son zamanlarda toplu idamların eklenmesi durumun vahametini iyice artırmıştır” dedi. 

 

BATININ UYDUSU OLMAK YERİNE İSLAM DÜNYASININ LİDERİ OLUN

 

Ortadoğu’da, Kafkasya’da, Doğu Türkistan’da yaşanan zulümleri ne Birleşmiş Milletler ne Amerika ne de Batılı emperyal devletlerin çözebileceğini kaydeden Şen “Muazzam tarihimizi incelediğimizde görüyoruz ki, dünyada nerede bir zulüm, haksızlık ve sömürü varsa ecdadımız orada gereğini yapmıştır. Şanlı tarihimize uygun olarak, bugün hükümet yetkililerine sesleniyoruz. Şahsiyetli bir dış politika üreten ve kendi kaynaklarıyla büyüyen bir Türkiye için çalışın, borç ve faiz ekonomisini bırakın. Ahlak ve maneviyatı eğitimde hakim kılın. Batının uydusu olmak yerine İslam dünyasının lideri olun. Yeniden Refah Partisi olarak, yaşanabilir Bir Türkiye, yeniden Büyük Türkiye ve yeni bir dünya  hedefleriyle çıktığımız bu yolda genel başkanımız Dr. Fatih Erbakan ile birlikte emin adımlarla yürüyoruz” dedi. Çin zulmünü lanetleyen Şen, basın açıklamasına katılan herkese teşekkür etti. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU