Sarıkurt: Sporda bölge lideri olma hedefimiz bu ödülle taçlandı

Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nda "ACES Europe Ödül Töreni" düzenlendi. Ödül törenine katılmak üzere Brüksel'e giden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 2020 Avrupa Spor Kenti unvanını Ã

GÜNDEM 11.12.2019 13:55:00 0
Sarıkurt: Sporda bölge lideri olma hedefimiz bu ödülle taçlandı

Çorlu Belediyesi'nin yaptığı adaylık başvurusundan sonra 21-22 Kasım tarihlerinde Çorlu'ya gelen Avrupa Spor Kentleri Federasyonu (ACES Europe) heyetinin verdikleri olumlu rapor doğrultusunda Çorlu 2020 Avrupa Spor Kenti ilan edildi. Brüksel'e davet edilen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt beraberinde Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin ve Meclis Üyesi Cüneyt Ergün ile birlikte Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen ödül törenine katıldı.

 

"ŞEHRİMİZİN MARKA DEĞERİ YÜKSELDİ"

 

Başkan Sarıkurt, ödülü ACES Europe Başkanı Gian Francesco Lupattelli'nin elinden aldı. Sarıkurt, "Öncelikle Avrupa Spor Kentleri Federasyonu (ACES Europe) yetkililerine teşekkür ediyorum. Bugün dünyanın faklı şehirlerini evrensel spor alanında bir araya getirdiniz. Çorlu'muz Trakya'nın en büyük şehirlerinden biri olarak sporda katkı sunmak üzere var olmaya devam edecek. Ümit ediyorum ki, farklı şehirlerdeki insanları buluşturan bu etkinlikler de bir arada olmaya devam edeceğiz." dedi. Ödüle layık görülmekten ve ödülü almış olmaktan ötürü büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Sarıkurt, "Sporda öncü belediye olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Avrupa Spor Kentleri Federasyonu'nun (ACES Europe) Çorlu'muzu 2020 Avrupa Spor Kenti ilân etmesinin ardından şehrimizin marka değeri oldukça yükseldi. Çorlu'muzun marka değerini her geçen gün yükseltiyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sporda bölge lideri olma hedefimiz bu ödülle taçlandı." şeklinde konuştu.

 

"OLDUKÇA SEVİNÇLİYİM"

 

Başkan Sarıkurt, "Çorlu'muzun 2020 Avrupa Spor Kenti olması hem bölgemiz hem de ülkemiz açısından büyük bir önem taşıyor. Çorlu bugünden itibaren spor alanında ülkemiz genelinde ve Avrupa nezdinde adından sıkça söz ettirecek. Hazırlayacağımız projelerle Çorlu'muza değer katacak ve örnek bir spor kenti olarak haklı bir gurur yaşayacağız. Öte yandan ödül törenimizde bizleri yalnız bırakmayan Avrupa Parlamentosu Hak ve Özgürlükler Hareketi Milletvekili İlhan Küçük, Avrupa Sosyalistler Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Kader Sevinç, ACES Europe Balkanlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Anatoliy Iliev'e de ayrıca teşekkür ederim. Hem kentimiz hem de ülkemiz adına oldukça sevinçliyim." dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE