Büyükşehirden Çorlu'ya 4 milyon 784 bin TL'lik yol yatırımı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yol çalışmaları kapsamında 2019 yılında Çorlu'da 4 milyon 784 bin TL'lik yatırım ile 110 bin metrekare yol yapıldı.

GÜNDEM 11.12.2019 11:15:00 0
Büyükşehirden Çorlu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gerek ihtiyaçlar gerekse de yapılacak yolların özellikleri doğrultusunda silindirle sıkıştırılmış beton (SSB), sathi kaplama ve sıcak asfalt olmak üzere 3 farklı metotla yol yapım çalışmaları yapıldığını kaydetti.

 

"MEVCUT YOLLARI YENİLEMEYE DEVAM EDİYORUZ"

 

Ulaşım ve yol ağı konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Albayrak, "Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Çorlu'da da, 2019 yılı içerisinde ihtiyaçlar ve planlamalar doğrultusunda yol çalışmalarını gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın bir yerden bir yere giderken rahat ve konforlu bir yolculuk yapmaları amacıyla mevcut yollarımızı yenilemeye devam ediyoruz. Çorlu, Tekirdağ'ın en önemli ilçelerinin başında geliyor. Bu kapsamda 2019 yılında Çorlu İlçesi'nde yaklaşık 5 milyon TL yatırımla toplam 110 bin metrekare yol çalışması gerçekleştirdik. Halkımızın hayat standartlarını yükseltmek için tüm birimlerimizle birlikte durmadan çalışıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tamamlanan tüm yollarımızın Çorlulu vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.  

 

ALBAYRAK, ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Sıcak asfalt çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Albayrak, "Ali Osman Çelebi Caddesi, Hürriyet Caddesi, Çetin Emeç Bulvarı 3 bin 250 metrekare, İsmetpaşa Bulvarı bin metrekare, Sarılar Köprüsü 2 bin metrekare, Çorlu-Sarılar ve Sarılar Yolu Karayolları Kavşağı 5 bin 200 metrekare, Eskibağlar Caddesi 5 bin metrekare ve Çorlu Havaalanı 400 metrekare olmak üzere toplam 16 bin 850 metrekare sıcak asfalt çalışması yapıldı." dedi. Sathi kaplama çalışmalarını da aktaran Albayrak, "İsmetpaşa Bulvarı 5 bin 950 metrekare ve Cemal Gürsel Bulvarı 5 bin metrekare olmak üzere toplamda 10 bin 950 metrekare sathi kaplama çalışması gerçekleştirildi." ifadelerini kullandı. Son olarak silindirle sıkıştırılmış beton yol çalışmalarından da bahseden Albayrak, "Sarılar-Balabanlı yolunda 63 bin 750 metrekare, Sarılar-Çorlu Yolunda ise 19 bin 500 metrekare beton yol çalışması yapılmış toplamda 83 bin 250 metrekare yapılmıştır." dedi.

 

Haber / Buse SERİN