"Kudüs davasından, Filistinlilerin haklarını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Birinci Sosyal Gelişim Bakanları Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Bedeli ne olursa olsun, Hakk'ın, hakikatin ve mazlumun

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 9.12.2019 16:33:00 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Sosyal İşler Bakanları Konferansı’na katılarak, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İTT Üst Düzey Kamu ve Özel Yatırım Konferansı’nda, İslam dünyasının dört bir yanından gelenlerle buluştuğunu, önceki hafta ise İİT Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi İSEDAK’ın 35. Bakanlar Oturumu’nu gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, tüm bu toplantıların İslam ülkeleri arasındaki ilişkilerin her düzeyde ve her alanda gelişmesine, yakınlaşmasına vesile olacağına inandığını söyledi.

“MÜSLÜMANLARIN YAŞADIĞI SIKINTILARIN SEBEPLERİNİ ANALİZ ETMELİ VE ÇÖZÜM ÜRETMELİYİZ”

Dünya nüfusunun yaklaşık dörtte birini oluşturan Müslümanların, güçleriyle orantılı siyasi etkiye, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişlik düzeyine sahip olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanlığın bugünkü gelişmişlik seviyesinin temellerinin İslam coğrafyasında atılmış olmasına rağmen, Müslümanların günümüzde yaşadığı sıkıntıların sebeplerinin iyi düşünülmesi, analiz edilmesi ve çözüm yolları üretmeleri gerektiğini kaydetti.

İslam medeniyetini hak ettiği yere çıkarmanın sorumluluğunun yine Müslümanlara düştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İslam İşbirliği Teşkilatı, nüfusları Müslümanlardan oluşan tüm ülkeleri bir araya getiren bir yapı olması sebebiyle, bu konuda elimizdeki en önemli araçtır” dedi.