Genç Yazar Eda Nur Işıksal, gazeteciler ile buluştu

Hukuk Fakültesi öğrencisi Eda Nur Işıksal, 17 yaşında yazmaya başladığı 'İlk' isimli eserini 20 yaşında tamamladı. Kitabında hem yarattığı karakterin hikayesini hem de kendi hikayesini

GÜNDEM 8.12.2019 12:00:00 0
Genç Yazar Eda Nur Işıksal, gazeteciler ile buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği Konferans Salonu’nda gazetecilerle buluşan 4 yıllık emeği sonucu yarattığı eserin hikayesini anlattı. Eseri İlk’te Türkiye’nin değerli iş insanları, spor camiası ve sanat camiasını oluşturan insanların kendi hayatlarından sunduğu kesitleri genç bir gazetecinin hikayesi ile birleştirip zengin bir içerik oluşturan genç yazarın eserinde Atasay, Big Chef, Atelier, Rox Cappadocia gibi dev firmaların sahiplerinin, Mustafa Denizli, Selim Soydan ve Osman Şenher gibi spor dünyasının önde gelenlerinin, sanat camiasının yakından tanıdığı müzik eğitmeni ve Aşkın Nur Yengi’nin ablası Süheyla Yengi’nin, televizyon dünyasının prensi Alp Kırşan’ın hayat hikayeleri ve sıfırdan zirveye çıkışları yer alıyor. 

 

2 HİKAYE BİR ARADA

 

Stüdyo ortamında hazırladığı önsözü karekod ile sesli olarak kitabın içinde paylaşan genç yazar Işıksal, “Hayalimde yarattığım Azra’nın hikayesi tamamlanmıştı. Azra bir röportaj kitabı çıkarttı. Bu isimlerle 8 röportaj tamamladı. Ama Eda’nın kitabı Azra’nın hikayesiydi. Azra bir avukattı ve bir gazetesi vardı. Biz ülkemizde artık bazı şeyleri ele almak durumundaydık. Bu da benim yazarlığımı ön plana çıkartacaktı.  Kendim Eda olarak şu konuyu işledim. Hakları işledim. Çünkü bugün bir hukuk öğrencisiyim. Kadının hakkını işledim, çocuğun hakkını işledim. Hatta iş dünyasındaki hakları işledim. Kendim de dava dosyaları yazdım. Bazen hocalarıma, bazen tanıdık avukatlara gittim. Ve onlarla bu davaları çözdüm. Kadın haklarını, çocuk haklarını, diğer haklarımızı ele alan bir Eda’nın hikayesini yazdım” dedi. 

 

“BU ESERDE HAYAT MÜCADELESİ VAR”

 

İlk adlı kitabına gelen ilk tepkilerin neredeyse hepsi olumlu ve gurur verici olduğunu kaydeden Işıksal, “Çünkü bu eserde hayat mücadelesi var. Ünlü isimlerin yükselişlerini konu alan hukukçu ve gazeteci bir kadının hayat mücadelesi… Çözmesi gereken olaylar, yürümesi gereken zorlu yollar. Okuyucunun kitabı bir çırpıda bitirebileceği sürükleyiciliği sağlayabildiği bir eser oldu” dedi. 

 

ESERİNİN AŞAMALARINI ANLATTI

 

Hukukçu ve gazeteci bir kadının bakış açısından yaşadığı olayları kaleme alan Işıksal; gerçekleştirdiği sunum ile eseri İlk’in tüm aşamalarını tek tek anlattı. Işıksal sunumunun sonunda gazetecilerin düşüncelerini aldı. Siyah/Beyaz’ın roman grubunu oluşturan Romans Yayıncılık’tan çıkan eserin içeriğinde bir kitaptan çok daha fazlasını barındırdığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği üyesi gazeteciler de gerek tasarımı gerek baskı ile kitabın etkileyiciliği konusunda hemfikir oldular. Bu kitabın asıl hedef ve amacının ‘pes etmemek’ olduğunu belirten genç yazar, Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği Konferans Salonu’nda gerçekleşen buluşmanın sonunda kitabını imzalayarak gazetecilere hediye etti. Tekirdağlı genç yazar, kitabını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanı Behçet Atlı’ya da kitabını takdim etti. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU