Heykeller, müzayede yoluyla satılacak

Süleymanpaşa Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel başkanlığında yapıldı. Toplantıda geçen dönem alınan ve 4,5 milyon TL'ye mal olan heykel ve baz

GÜNDEM 5.12.2019 15:29:00 0
Heykeller, müzayede yoluyla satılacak

Meclis, Namık Kemal Üniversitesi Senato Salonu'nda AK Parti, MHP ve CHP’li üyelerin katılımıyla toplandı. Gündeme ilişkin madde ve önergeler görüşülerek karara bağladı. En dikkat çeken madde; AK Parti ve MHP grubunun verdiği 'heykel ve tabloların satılması' önergesi oldu.

 

CHP GRUBU İTİRAZ ETTİ

 

AK Parti ve MHP grubu, geçen dönem 4,5 milyon TL harcanarak satın alınan ve şehrin muhtelif yerlerine konulan heykellerle, depoda bulunan yağlı boya resim tablolarının müzayede yoluyla satılması önergesini verdi. Elde edilecek gelirin de Süleymanpaşa’da yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarla, dezavantajlı kesime yönelik yapılacak projelerde değerlendirilmesini teklif ettiler. CHP grubu ise önergeye karşı çıktı. CHP Grup Başkanvekili İlham İmrak, "Heykeller, dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatçılar tarafından, şehrimizde 1 aylık konaklama giderlerinin karşılanmasına teşekkür mahiyetinde hediye edildi." diyerek grubu adına itirazda bulundu.

 

"ŞEHRİN İHTİYAÇLARINDA KULLANILMALI"

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, CHP'li İmrak’ın sözlerine karşı çıkarak, "4,5 milyon TL’lik hediye mi olur?" cevabını verdi. AK Parti Grup Başkan Vekili Şenol Karaküçük de, söz konusu heykellerin toplumun örf ve geleneklerine ters olduğunu kaydederken MHP Grup Başkan Vekili Sabri Çınar da, "Depolarda bulunan yağlı boya tabloları çürümek yerine satılmalı ve geliri şehrin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmalı." şeklinde konuştu.

 

"SANATA VE HEYKELE KARŞI DEĞİLİZ"

 

Yüksel, oylamadan önce heykellerin toplumun belli bir kesimine hitap ettiğinin altını çizerek, "Biz sanata veya heykele karşı değiliz. İlçemizde Süleyman Paşa heykeli yapılması önergesini meclise biz sunduk. Bir anlamı var mı? Var. Kitabesinde gelecek kuşakların okuyup öğreneceği, Süleyman Paşa’yı tanıtan bilgiler var mı? Var. Şehrimizdeki diğer heykeller için bunları söylemek mümkün değil. Bu heykelleri Kadir başkanımız (ben alırım) demişti. Müzayedelere de bizzat katılacağım. Heykellerin satılması fikrine karşı çıkanların o müzayedelerde heykellere ne kadar sahip çıkacağını, kimlerin satın alacağını hep birlikte göreceğiz. Bununla ilgili istediğiniz zaman anket yaparız. Biz seçim çalışmalarımız sırasında da toplumumuzun çok çok büyük kısmının, ne idüğü belirsiz bu heykellere karşı olduğunu teşhis ettik.” dedi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada, CHP’li üyelerin ‘red’ oyuna karşılık heykel ve bazı tabloların satılarak, gelirinin çeşitli projelerde değerlendirilmek üzere satılması, AK Parti ve MHP’li üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Haber / Ozan URTEKİN