TBMM Başkanı Şentop, Tekirdağ'da açılış yaptı, tapu dağıttı 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Üftade Uygulama Camii'nin açılışı, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezi'nin

GÜNDEM 3.12.2019 13:59:00 0
TBMM Başkanı Şentop, Tekirdağ

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Üftade Uygulama Camii açılış törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Üftade Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ferhat Varlık’ın konuşmasıyla devam etti. 

 

HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

 

Açılışta konuşan TBMM Başkanı Şentop; Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Üftade Uygulama Camii'nin imam hatip lisesi öğrencilerinin eğitimi açısından önemli olduğunu belirterek caminin tüm vatandaşlara hayırlı olmasını temenni etti. Konuşmaların ardından caminin açılışı yapıldı. İmam hatip lisesi öğrencilerinin uygulamalı olarak imamlık eğitimi alabileceği Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Üftade Uygulama Camii’nin açılışına TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yanı sıra Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Müftüsü İsmail İpek ve davetliler katıldı. 

 

GETAT’IN AÇILIŞINI YAPTI

 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yeni faaliyete alınan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezi'nin (GETAT) açılışını da yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hastane Başhekimi Doç. Dr. Nejat Altıntaş ve NKÜ Rektörü Prof Dr. Mümin Şahin konuşma yaptı. 

 

GENİŞ BİR KONU

 

Geleneksel ve tamamlayıcı Tıp'ın geniş bir konu olduğunu ifade eden TBMM Başkanı Şentop da, “Modern düşünce, modern dünya modelinde olduğu gibi, alternatif tıp tedavileri de hayatımızda geniş yer buluyor. Modern dünyanın ürettiği her şey teknoloji dahil olmak üzere insanlık tarihinde ortaya çıkan bir tecrübe. İnsanlara çok büyük faydalar getirmiştir. Bu inkar edilemez. Fakat insanların bütün birikimi tıp alanında da sadece modern tıptan ibaret değildir. Dünyanın çok farklı yerlerinde modern tıp öncesinde tarih olarak da böyledir. Ama modern tıp ortaya çıktıktan sonra da halen devam eden ve modern tıp dışında kalan uygulamalardan olan, bu anlamda bakanlığımızın kullandığı ifade ile, 'geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları'  ifadesi insanın sağlığını kazanması için bilinen model dışında başka bazı faydalı uygulamalar olarak hizmete sunuluyor” dedi. Şentop “Alternatif Tıp, o baktığımız paradigmanın dışında kalıyor diye tamamen reddetmek yanlıştır. Önemli olan bu arada insanın sağlığıdır. Tedavisini gerçekleştirecek olan geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında destek vermek gerekir ve verilmesi gereken yerde hastanelerdir” dedi. Söz konusu hizmetin Trakya'nın merkezi haline geleceğini söyleyen Şentop; “Böyle bir merkez Tekirdağ'da yoktu, sadece İstanbul'da vardı. Tedavi için vatandaşlarımız Kırklareli'den Tekirdağ'dan çevre illerden İstanbul'a gidiyorlardı. Şimdi burası Trakya açısından bir merkez olacaktır. Birçok açıdan, hem yakınlık açısından, kolaylaştırması açısından ve harcanacak masraflar bakımından da birçok kolaylık sağlayacak” dedi.

 

TAPU DAĞITIM TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Dere Sokak Tapu Dağıtım Töreni'ne de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel konuşma yaparken, TBMM Başkanı Mustafa Şentop da 1980'li yılların sonunda başlayan bu sorunun günümüze kadar devam ettiğini belirtti. Bu sorunu çözüme kavuşturmanın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'e nasip olduğunu kaydeden Şentop “Tekirdağ'ın tam ortasında bir yer aslında. Tapulardaki kendilerine ait yeri somut olarak karşılarında görmeyi bekleyen hemşerilerimizsiniz. Biraz geç oldu ama Süleymanpaşa Belediyemizin çalışmalarıyla sorunu çözmüş olduk. 233 hissenin tapusunu biraz sonra dağıtacağız. Böylece 500'e yakın kardeşimizi memnun etmiş olacağız” dedi. Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından vatandaşlara tapuları dağıtıldı. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ