Kapaklı Belediyesi birlik üyeliğinden ayrıldı

Türkiye'nin çevre alanında kurulmuş ilk ve tek yerel yönetim birliği olan Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği'nin (EMARÇEB) 2019 yılı 2. Olağan Meclis Toplantısı önceki gün Ayvalıkâ?

GÜNDEM 2.12.2019 13:05:00 0
Kapaklı Belediyesi birlik üyeliğinden ayrıldı

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin'in ev sahipliğinde saat 16:00’da Balıkesir Ayvalık Musho Otel Toplantı Salonu’nda yapılan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başla

9 BELEDİYE BİRLİK BÜNMYESİNE KATILDI

Birlik meclis üyeleri birliğe yeni üyelik talepleri, birlikten ayrılmak isteyenlerin taleplerinin görüşüldüğü toplantıda 4 belediyenin ayrılık kararına karşın 9 belediye birlik bünyesine katıldı. Yeni katılımlarla birliğin üye sayısı 36’ya yükseldi. 

KAPAKLI BELEDİYESİ ÜYELİKTEN AYRILDI

Yalova-Çınarcık, Tekirdağ-Kapaklı, Aydın-Koçarlı, Denizli-Bekilli Belediyeleri birlik üyeliğinden ayrılırken Çanakkale’nin Ayvacık, Çan, Bayramiç, Umurbey Belediyeleri ile Balıkesir’den Bandırma, Gönen, Gömeç, Manyas Belediyeleri ve İzmir’den Urla Belediyesi birliğin yeni üyeleri oldu. Toplantıda birlik faaliyet özeti meclise sunulurken 2020 yılı Çalışma Programı görüşülerek onaylandı. Birliğin 2020, 2021, 2022 mali yılı gelir gider bütçesi görüşülerek karara bağlandı.

“MÜCADELEMİZE DECAM EDECEĞİZ”

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği ve Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan yaptığı konuşmada “12 farklı şehirden toplam 36 belediyenin katılımıyla çok daha güçlü ve etkili bir birlik haline gelen EMARÇEB’in etki alanını sadece Kaz Dağları ile sınırlı tutmadan, çevre konularıyla ilgili her alanda mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de bir konuşma yaparak çevre konusunda yürüttükleri faaliyetleri anlattı.

YENİ KATILAN BELEDİYELERE PLAKET VERİLDİ

Birliğe yeni katılan belediyelere plaket verildiği toplantı kapsamında, uzmanlar tarafından insan enerjisinin kullanımı, iyi bir idareci olarak melotonin hormonunun vücutta ne gibi etkileri olacağı konusunda yarım saatlik seminer verildi. Toplantıda Çerkezköy Belediye Meclisi’nden de birlik meclis üyeleri Mehmet Kar, Dilek Köksal, İbrahim Çekçi ve Şahin Yılmaz katıldı. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU