Bir maaşını Tekirdağspor'a bağışladı

Tekirdağspor'un 52. yıldönümü dolayısıyla TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un katılımıyla düzenlenen yemekte Tekirdağspor'a 592 bin TL bağış toplanırken, Kapaklı Belediy

GÜNDEM 2.12.2019 11:45:00 0
Bir maaşını Tekirdağspor

Tekirdağspor’un 52. Yılı dolayısıyla TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katılımıyla birlik yemeği düzenlendi.  Yemeğe TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yanı sıra Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, MHP İl Başkanı İlker Yücel, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, il protokolü ile iş ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli katıldı. 

11 İLÇENİN TAKIMI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağspor Kulübü Başkanı Mülahim Kuru, 1967 yılında Fethi Mahramlı’nın girişimleriyle kurulan Tekirdağspor’un 52. yılını kutladığını anımsattı. Geçmişten günümüze kadar kulüpte yöneticilik yapmış ve futbol oynamış tüm Tekirdağsporlular’ı yad eden Kuru, Tekirdağspor’un 11 ilçenin kulübü olduğunu, buna rağmen hak ettiği noktada olmadığını söyledi.

“HEDEFLEDİĞİMİZ YERE TAŞIYACAĞIZ”

Kulüp Başkanı Kuru, kulübün maddi sıkıntılarla baş etmeye çalıştığını ifade ederek “Yaşadığımız tüm maddi olumsuzluklara rağmen geçtiğimiz haftalarda lider olduk. İnşallah 2. devrede, takımımıza alacağımız 4-5 futbolcu ile birlikte kulübümüzü, hedeflediğimiz yere taşıyacağız. U14 ve U16 takımımız Tekirdağ şampiyonu oldu. Şimdi Marmara Şampiyonasında şampiyonluğu hedefliyoruz. Başarılı çocuklarımız belki de ileride süper ligde oynayacak futbolcularımız olacaktır” dedi. 

 

 

“EN BÜYÜK EKSİK TESİS”

Kulübün en büyük eksiğinin tesis olduğunu kaydeden Kuru, “Futbolcularımızın soyunma odası, yatacak yeri yok. En kısa zamanda takımımıza, kulübümüze yakışacak bir tesis kazandırmayı hedefliyoruz. Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan Cüneyt Yüksel’e sonsuz teşekkürlerimizi sunarım. Bu güne dek verdiği tüm sözleri tuttu. Allah razı olsun” dedi. TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un, geçtiğimiz aylarda kırsal mahalleler arasında düzenlenen futbol turnuvasında sahaya Tekirdağspor formasıyla çıktığını anımsatan Kuru, “Kendisinin Tekirdağspor ve sarı siyah renklerine sevdasını biliyoruz; gösterdikleri teveccüh ve destekten ötürü de Şentop hocamıza ve onun nezdinde milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Düzenlenen birlik yemeği programı takım oyuncuları ve yöneticiler için büyük moral oldu. BAL liginden amatöre dönmemek üzere profesyonel liglere yelken açıyoruz” diye konuştu. 

“TESİS KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

Tekirdağspor’un, Tekirdağ’ın ve Süleymanpaşa’nın tanıtımı için büyük bir misyon üstlendiğini ve ellerinden geldiğince takıma sahip çıkmaya çalıştıklarını söyleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de “Biz göreve geldiğimizde hocamın bize bir talimatı vardı, Tekirdağspor’a sahip çıkacaksınız dedi. Biz de taşın altına elimizi değil bedenimizi koyarak takımımızı bu günlere getirdik” dedi. Kumbağ’da yer tesisi yaptıkları alanda kulübe tesis kazandırmak için çalışmalara başladıklarını söyleyen Yüksel, yılbaşından sonra tesislerin yapımına başlamayı hedeflediklerini kaydetti. Şuan askeriyeden muvafakat beklediklerini dile getiren Yüksel, “Çıkar çıkmaz başlayacağız ve başladıktan 50 gün sonra bitirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

“110 MİLYONLUK SPOR YATIRIMI GELİYOR”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de “Biz güçlü bir takımız. 2 bine yakın bir sanayi tesisinin bulunduğu ilde kulübümüzün bu durumda olmasından memnun olamayız. Çok şükür, Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın ilimize 110 milyon TL’lik spor yatırımı geliyor. Tekirdağ’ımızın hak ettiği yatırımlar hepimizi mutlu edecek seviyeye ulaşmıştır. İnşallah bunun olumlu yansımalarını Tekirdağspor’umuzun gelişiminde de hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı. 

“TEKİRDAĞ İÇİN ÖNEMLİ BİR YERİ VAR”

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da, yemekte yaptığı konuşmada Tekirdağspor’un Tekirdağ için önemini vurguladı. Sporun futboldan ibaret olmadığını ancak; şehrin temsilinde futbol kulüplerinin büyük önem taşıdığını dile getiren Mustafa Şentop “Hele ki o futbol kulübünün adı, şehrin ismini taşıyorsa herkesin o ruh etrafında toplanması gerekir. Tekirdağspor’un, Tekirdağ için çok önemli bir yeri var. Tekirdağ için bir şeyler yapmak istiyorsak, Tekirdağspor ruhu etrafında toplanmamız önemli” dedi. 

“ADI GÜZEL, BULUNDUĞU YER GÜZEL DEĞİL”

Tekirdağspor, 1967’de Halk Spor ile Tekirdağ Gençlikspor’un birleştirilmesiyle ortaya çıkmış ve bugünlere gelmiş önemli bir kulüp olduğunu vurgulayan Şentop, “Tekirdağspor kuruluşundan 10 yıl sonra 2. lige çıkıyor. 7 yıl kadar 2. ligde kalıyor, sonra 3. lige, sonra BAL ligine düşüyor. Bu ligin adı güzel bulunduğu yer güzel değil” dedi. 

“HEDEFİMİZ 3. LİGDE OYNAMAK”

Futbolun amatör ve profesyonel lig diye ikiye ayrıldığını, BAL’ın ise arafta bir yer olduğunu kaydeden Şentop, “Burada çok kalmamak gerekiyor. İnşallah bu yıl hedefimiz 3. ligde oynamak. Bunun için şartlar uygun. 4. sıradayız. 1. ile aramızda 3 puan var” diye konuştu. Futbol ekonomisinden de bahseden TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, dünya genelinde futbolun 50 milyar Euro’nun üzerinde bir ekonomiye sahip olduğunu, Türkiye futbol ekonomisi bağlamında ise bu payın 700 milyon euro olduğunu ifade etti. Şehrin takımına sahip çıkmanın siyasilerin de iş adamlarının da görevi olduğunu dile getiren Şentop, “Tekirdağ ülke ekonomisine yıllık 13 milyar dolar katkı yapan bir ilimiz. Milli hasılaya bu kadar katkı üreten ilimizde üretim yapan, Tekirdağ sınırları içinde kazanan iş adamlarımızın takımımıza da sahip çıkması gerekiyor. Şehir ve hemşehrilik ruhunu yakalayabilmek adına Tekirdağspor söz konusu olduğunda herkesin bir araya gelebilmesi gerekiyor. Siyasi görüşümüz, ideolojimiz ne olursa olsun Tekirdağlı’lık şuurunun yerleşebilmesi adına bu geceyi bir fırsat olarak değerlendirmeli bir araya gelebilmeyiz” diyerek konuşmasını tamamladı. 

592 BİN TL BAĞIŞ TOPLANDI

Konuşmaların ardından gecede Tekirdağspor için bağış toplandı. 75 bin TL bağışta bulunan ve en yüksek bağışı yapan iş adamı Yusuf Gümüş’e, Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un turnuva maçlarında giydiği imzalı forması hediye edildi. Gecede kulübe 592 bin TL bağış toplanırken, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de bir maaşını Tekirdağspor’a bağışladı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel kulübe 70 bin TL bağışta bulunurken, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan da 2 bin 500 TL bağışta bulundu. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU