"Bizi ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecek"

İzmir'in Gaziemir ilçesine bağlı Yeşil Mahallesi'nde yaşayan Alevi bir ailenin evinin işaretlenmesine Çerkezköy'den de kınama geldi. Yönetimi ile birlikte Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı'n

GÜNDEM 1.12.2019 12:10:00 0

Tekirdağ Sivaslılar Derneği Başkanı Ahmet Yıldız yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı’nı ziyaret ederek, İzmir’de Alevi ailenin evinin işaretlenmesinden üzüntü duyduklarını belirtti ve yapılan ayrımcılığı kınadı. 

“KARDEŞLİK İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ehlibeyt Dergahı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe ile görüşen dernek başkanı Ahmet Yıldız, “Tekirdağ Sivaslılar Derneği olarak Alevi vatandaşlarımıza karşı yapılan bu çirkin saldırıları ve ayrımcılığı şiddetle kınıyoruz. Biz Osmanlı döneminden itibaren kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde yaşadık. Bu ayrımcılığı ve çirkin saldırıları yapmalarının nedeni devletimizi, milletimizi yıpratarak gündem yaratmak. Bizleri ayrımcılığa ve bölücülüğe itmelerine izin vermeyeceğiz. Tekirdağ Sivaslılar Derneği olarak her zaman kardeşlik içinde yaşayıp birbirimize kenetlenmeyi sürdüreceğiz. Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın bizi ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecek” dedi. 

“TÜRKİYE’Yİ DE O ELEKTEN GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı Alevi Dedesi Sinan Boztepe de, “Bu yapılan olaylar boş işler. Bunun altında yatan sebepler daha başka. Biraz kokladığında 12 Eylül gibi kokuyor. Altını da eşsinler, işin altından Ortadoğu’daki mezhepsel ve ırksal ayrımlar çıkar. Ayıranlar belli, emperyalistler. Ortadoğu’da bir şekillendirme operasyonu var. Ülkeler yeniden şekillendiriliyor. Yönetimleri değiştiriliyor. Böyle bir ortamda zaten Türkiye’yi rahat bırakmazlar. Türkiye’yi de o elekten geçirmeye çalışıyorlar.” dedi. 

“KELİME-İ ŞAHADET GETİREN HERKES BİZİM KARDEŞİMİZDİR”

Boztepe “Bizi ayrıştırmaya çalışanlara karşı cevabımızı birlik ve beraberlik içinde vermemiz gerekiyor. Burada önemli olan bu tür olaylarda safları sıklaştırmak” dedi. Aleviler ve Sünniler arasında akrabalık bağlarının da kurulduğunu kaydeden Boztepe, “Bazen absürt hocalar çıkıyor, Alevi dedeler arasında da çıkanlar oluyor. Karşı tarafı düşman göstermeye çalışanlar da oluyor. Bizim kıstasımız Kelime-i Şahadet getiren herkes bizim kardeşimizdir”  ifadelerini kullandı. 

ARTIK BU MİLLET GEREKEN DERSLERİ ALSIN

Mezheplerle insanları bölmenin Yezid’in ekmeğine yağ süreceğini kaydeden Boztepe, “Bu işin kimseye faydası olmaz. Sivas’taki olaylarda herkes elini vicdanına koysun. Oteli Sünniler yakmadı. Başbağlar’daki Sünni köyünü de Aleviler ateşe vermedi. Ama o bir operasyondu mezhepleri karşı karşıya getirmek için. Artık bu millet gereken dersleri alsın. Bu ziyaret bizim için çok önemli özellikle Sivas’tan olması daha anlamlı benim için. Allah aramızı bozmaya çalışanlara fırsat vermesin” dedi. 

Haber / Şaban KARDEŞ