Gümrük Muhafaza ekipleri 3 bin 400 Su Kaplumbağasını kaçakçıların elinden kurtardı

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Sarp Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda bir otomobilin bagajında 3 bin 400 su kaplumbağası bulundu.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 27.11.2019 15:57:00 0
Gümrük Muhafaza ekipleri 3 bin 400 Su Kaplumbağasını kaçakçıların elinden kurtardı

Gürcistan’dan Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen yabancı plakalı bir otomobil Sarp Gümrük Kapısında riskli olarak değerlendirilerek x-ray taramasına ardından da arama hangarına sevk edildi. X-ray taramasında şüpheli yoğunluk gözlenen, otomobilin bagajında gerçekleştirilen arama ve kontrollerde 9 koli tespit edildi. Söz konusu koliler açıldığında, içerisine hava girmesi için özel olarak hazırlanan kolilerde toplam 3 bin 400 adet su kaplumbağası ele geçirildi.
 
Gümrük Muhafaza ekiplerince şüpheli otomobilin bagajında aynı zamanda su kaplumbağaları için kullanılmak üzere getirilen ve gümrük beyanında bulunulmadan vergileri ödenmeksizin yurda sokulmak istenen 515 adet hayvanlar için kullanılan ilaç ve vitamin ele geçirildi.
 
Ele geçirilen su kaplumbağaları Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğal Parklar Genel Müdürlüğü Artvin Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Piyasa değeri yaklaşık 200 bin Türk lirası olan 3 bin 400 adet su kaplumbağası ve 515 ilacı yasa dışı yollarla Türkiye’ye sokmak isteyen Rus uyruklu şahıs hakkında yürütülen adli soruşturmaya devam ediliyor.