İYİ Partili meclis üyeleri partilerine döndü

 Mahalli İdareler seçimlerinde Millet İttifakı kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi lisytelerinden seçilen İYİ Partili Meclis Üyeleri, partilerine döndü. Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali

GÜNDEM 26.11.2019 15:56:00 0
İYİ Partili meclis üyeleri partilerine döndü

“İŞBİRLİĞİNE GÖLGE DÜŞÜRMEYECEK”

İYİ Parti İl Başkanı Alkaya, İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi işbirliğinin Türkiye’ye nefes aldırdığını ifade etti. Tekirdağ’da da güzel çalışmaların olduğunu kaydeden Alkaya, “Tekirdağ’da da güzel bir çalışma oldu. Büyükşehir Belediye başkanlığı başta olmak üzere birçok kazanımlarımız oldu” dedi. Başarılı çalışmaların aynı inançla devam edeceğini söyleyen Alkaya, “Birçok ilçede Belediye meclis üyeliklerini CHP listesinde aday gösterdik bu uygulama ilçelerde başarılı sonuçlar aldık. Seçilen meclis üyelerimizde bugüne kadar ortak hareket ederek başarılı çalışmalar yaptık. Bundan sonra da aynı inançla işbirliğine devam edilecektir. Genel Merkezimizin aldığı meclis üyelerimizin İYİ Parti’ye dön kararı da işbirliğine gölge düşürmeyecektir. Bu konuda da CHP’nin yönetiminden ve belediye başkanlarından anlayış bekliyoruz. Millet İttifakı Milletin İttifakıdır. Millet İttifakı çıkarların değil, demokrasi ve hukuk mücadelesinin adıdır” dedi. 

TÜRKİYE TARİHİNDE ÖRNEK KARARLAR ALDILAR

CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali IŞıkgör de “Millet ittifakının en güçlü iki ortağı Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’dir.  Bu ittifak sürecinde her iki Genel Merkez de Türkiye demokrasisine, Türkiye tarihine örnek olabilecek çok önemli kararlar aldı ve bunları uyguladı. Bizler de yerel örgütler olarak bu kararları uygulama noktasında önemli mesafeler kat ettik” dedi. 

UYUMLU BİR ÇALIŞMA YÜRÜTTÜLER

Yerel yönetim seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin millet ittifakı çerçevesinde Belediye meclislerinde ortaklıklar yaptığını anımsatan Işıkgör, “Bazı İYİ Partili arkadaşlarımızı Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden belediye meclis üyesi gösterdik. Bu süreç bize göre Cumhuriyet Halk Partililere göre iyi işledi” diyerek CHP listelerinden meclislere, ilçe meclislerine ve Büyükşehir Belediye meclisine giren İYİ Partililerin bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partililer ile çok uyumlu bir çalışma yürüttüklerini söyledi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU