İsimleri Çerkezköy'de yaşatılacak

Çorlu Sarılar Mevkii'nde geçtiğimiz yıl 8 Temmuz'da meydana gelen tren faciasında hayatını kaybeden Matematik Öğretmeni Özge Nur Dikmen ve kız kardeşi Gülce Dikmen'in isimleri, Çerkezk?

GÜNDEM 25.11.2019 18:36:00 0
İsimleri Çerkezköy

Çorlu’da meydana gelen tren faciasında Özge Nur Dikmen ve kız kardeşi Gülce Dikmen’in de aralarında bulunduğu 25 kişi hayatını kaybederken, 341 kişi de yaralanmıştı. 

“İSİMLERİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ

Çerkezköy’de yaşayan ve bir yakınlarının düğünü için gittikleri Uzunköprü’den dönerken meydana gelen tren faciasında yaşamını yitiren Özge Nur Dikmen - Gülce Dikmen’in isimleri Bağlık Mahallesi Huzur Sokak’taki parka verilerek ölümsüzleştirildi.

“İSİMLERİNİ BURADA YAŞATACAĞIZ”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Huzur Sokak’taki parkın 2018 yılı içinde açıldığını belirterek “Aldığımız bir meclis kararı ile bu parkımızın adını Özge Nur - Gülce Dikmen Parkı olarak değiştirdik. Bugün hem Özge Nur Dikmen ve Gülce Dikmen’i anmak, hem de o hazin kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı anmak adına birlikte olmak istedik. O hazin kazada hayatlarını kaybeden Özge Nur Dikmen ve Gülce Dikmen’in isimlerini burada yaşatacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Akay meclis üyelerine de teşekkür etti. 

“BU HUKUK MÜCADELESİNİN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”

Başkan Akay, Çorlu’ya bağlı Sarılar Mahallesi’ndeki tren kazasının unutulacak bir kaza olmadığını dile getirerek, Türkiye’de böylesine hazin hikâyeleri içerisinde barındıran ve şu anda bir hukuk mücadelesi olarak da devam eden bu kazayı unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını ve bu hukuk mücadelesinin destekçisi olacaklarını belirtti. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU