"Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir"

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Yönetimi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında emekli öğretmenler için program düzenlendi. Açılış konuşmasını

GÜNDEM 25.11.2019 17:26:00 0
"Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir"

Program dün 14.00-16.00 saatleri arasında Çerkezköy Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlendi. Programa, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Optimed Hastanesi Genel Müdürü ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Arslan, Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan,  Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Özgün Geyiktepe, CHP Çerkezköy İlçe Başkan Adayı Ayfer Dönmez ve emekli öğretmenler katıldı. 

MADDİ ÖLÇÜTÜ OLMAYAN ÖLÜMSÜZ MESLEK 

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak bir konuşma yaptı. Soyak, "Kıymetli öğretmenlerim, Türk öğretmeninin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenlerimize teşekkür etmek ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlere de mesleklerinin yüceliği bilincini uyandırmak amacıyla, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleğidir. Her işi bilen her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir öğretmen." dedi.  

"ÖĞRENCİLER ONU ARAR, ONU SORAR"

Öğretmenlik mesleğinin her şeyden önce bir ideale, gayeye hizmet eden bir meslek olduğunu söyleyen Soyak, "Toprak altına atılan bir tohumun onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Unutmayınız; kelebeklerin ışığa koştuğu gibi  çocuk yürekler, genç kalpler sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunanın sevgiyi hak etmesi gerekir. En çok sevilen öğretmen en çok seven öğretmendir." ifadelerini kullandı.  

"BUGÜNÜN ÇOCUKLARINI YETİŞTİRİNİZ"

Atatürk’ün İzmir'in geri alınmasından sonra gelen öğretmenlere yaptığı konuşmayı da aktaran Nigar Soyak, "Atatürk’ün İzmir'in geri alınmasından sonra gelen öğretmenlere yaptığı konuşma şu şekilde; 'Hanımlar, beyler. İstanbul'dan geliyorsunuz, hoş geldiniz. İstanbul'un ışık ocaklarını temsil eden yüce heyetiniz karşısında duyduğum zevk sonsuzdur. Kalplerinizdeki duyguları, beyinlerinizdeki fikirleri doğrudan doğruya gözlerinizde, alınlarınızda okumak benim için olağanüstü mutluluk sebebidir. Bu dakika önünüzde duyduğum en içten duyguyu izninizle söyleyeyim. İsterdim ki çocuk olayım ve sizin ışık saçan öğretim çevrenizde bulunayım. Sizden bilgileneyim, siz beni yetiştiresiniz. O zaman milletim için daha yararlı olurdum. Fakat ne yazık ki gerçekleşmesi mümkün olmayan bir arzu karşısında bulunuyoruz. Yerine başka bir istekte bulunacağım; bugünün çocuklarını yetiştiriniz. Onları memlekete, millete yararlı fertler yapınız. Bunu sizden istiyor ve rica ediyorum.' İşte Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı bu konuşmada öğretmenin ne kadar değerli ve önemli olduğu anlaşılmaktadır." diyerek başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

"ÇOK HEYECANLIYIM, ÇOK SEVİNÇLİYİM"

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak'ın konuşmasının ardından, emekli öğretmen Yıldırım Karaoğlu tüm emekli öğretmenler adına bir konuşma yaptı. Karaoğlu, "Bu günü düşünerek emekli öğretmenlerimizi bir araya getirme çabası gösteren, kurulduğu günden bu yana üyesi olduğum derneğimize çok teşekkür ediyorum. Çok heyecanlıyım, çok sevinçliyim ve çok mutluyum. Uzun zamandır görmediğim dostlarımı ve meslektaşlarımı gördüm, sevgili öğrencilerimi gördüm. Güzel günlerde sağlıklı günlerde mutlu bir yaşam diliyorum tüm dostlarıma” dedi. Karaoğlu'nun konuşmasının ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin 30.  yıl belgeseli izlendi. 

TÜRKAN SAYLAN'IN KİTABI HEDİYE EDİLDİ

ÇYDD'nin 30. Yıl Belgeseli'nin izlenmesinin ardından ÇYY Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak'ın eşi emekli öğretmen Muammer Soyak saz eşliğinde hazırlamış olduğu müzik dinletisini sundu. Daha sonra, emekli öğretmenlere Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği eski Genel Başkanı Türkan Saylan'ın, 'Güneş Umuttan Şimdi Doğar' isimli kitabı hediye edildi. Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Optimed Genel Müdürü ve ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Arslan, Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan tarafından emekli öğretmenlere kitapları takdim edildi. Emekli öğretmelere hediye takdiminin ardından pasta kesildi. Tekirdağ Barosu Genel Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, pasta kesildikten sonra yaptığı kısa konuşmada, "Herkes için ilk öğretmeni çok özel ve önemlidir. Benim ilk öğretmenim Müjgan Özer'i biz bu yıl kaybettik tıpkı Hüseyin Güngör Gökçe gibi. Benim ilk öğretmenim olması sebebiyle bugün burada olmaması ve ona hediye verememiş olmak beni derinden üzdü. Bir kez daha ahirete göçen tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi. 

Haber / Buse SERİN