"Geleceğin çınarları toprakla buluştu"

Çorlu Belediyesi tarafından Çorlu'da görev yapan tüm öğretmenlerin hatırasını yaşatmak, kentte görev yapmış öğretmenleri anmak ve çocuklara yeşil bir doğa miras bırakmak amacıyla hayata geÃ

GÜNDEM 25.11.2019 13:00:00 0
"Geleceğin çınarları toprakla buluştu"

Öğretmenler Ormanı'nın açılış törenine, Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, Çorlu’da görev yapmakta olan öğretmenler, emekli öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

"EN DERİN DUYGULARIMLA KUTLUYORUM"

Etkinlik, kurdele kesme töreni ile başladı. Ardından protokol üyeleri, öğretmenler ve vatandaşlar fidanları toprakla buluşturdu. Çorlu'da görev yapmakta olan her bir öğretmen adına fidan dikildi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, fidan dikme etkinliği ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu güzel günde, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en derin duygularımla kutluyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği bu önemli günde, öğrencilerini sevgi ve hoşgörüyle eğiten, okul sıralarında yalnızca bilgi değil aynı zamanda hayatı da öğreten birbirinden kıymetli öğretmenlerimizi bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyorum." ifadelerini kullandı. 

"GELECEĞE UMUT OLACAK FİDANLAR BÜYÜTTÜLER"

Öğretmenliğin sevgi, sabır ve hoşgörü ile harmanlanan bir meslek olmasının yanı sıra aynı zamanda bir sanatta olduğunu söyleyen Sarıkurt, "Öğretmenlerimizin emek vererek okuttuğu, başarıya ulaşmasını sağladığı her öğrenci ise birer sanat eseridir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.’ sözünü ilke edinen öğretmenlerimiz büyük fedakârlıkla gelecek nesilleri yetiştirmeye ant içmişlerdir. Eğitim ve öğretim hayatımız süresince bizleri bilgiyle donatan öğretmenlerimiz için ne yapsak az. Öğretmenlerimiz her birimize emek verdi, geleceğe umut olacak fidanlar büyüttü." dedi.

"ÖĞRETMENLERİMİZİN HATIRALARI CANLI KALSIN"

"Okul sıralarında bizlere verdikleri emeğin karşılığını asla ödeyemeyiz" diyen Başkan Sarıkurt, "Ömrünü fidanları büyütmeye, geliştirmeye adayan öğretmenlerimiz için bizler de birer fidan dikelim istedik. Geleceğin çınarları toprakla buluşsun, yeşersin ve hayat bulsun; bir yandan da öğretmenlerimizin hatıraları canlı kalsın diyerek orman projemizi hayata geçirmek için Çorlu Belediyesi olarak gerekli adımları attık. Bugün, okul sıralarından itibaren bizleri emek vererek bilgi ile donatan öğretmenlerimizi sevgi ile hatırlayacak ve kentimizde görev yapan her bir öğretmenimiz adına büyük bir mutlulukla fidan dikeceğiz.” ifadelerini kullandı.

"HATIRA TAKI KONULDU"

Sarıkurt, "Zafer Mahallesi Hâkimiyet Caddesi üzerindeki yaklaşık 60 dönümlük araziye kurulan Öğretmenler Ormanı’na çeşitli miktarlarda sedir, fıstık çamı, servi ve meşe olmak üzere çok sayıda fidan dikildi. Ormanın girişine öğretmenlerin isimlerinin yer aldığı hatıra takı konuldu. vatandaşları tarafından büyük ilgi topladı. 3 bin 151 öğretmenimiz adına fidan dikiminin devam edecek. Öğretmenler Ormanı’nın Çorlu’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Haber / Buse SERİN