Çocuk Meclisi Projesi hayata geçiyor

Çorlu Belediyesi Çocuk Meclisi'nin kurulması için yürüttüğü çalışmalarda son aşamaya geldi. Çorlu Belediyesi tarafından hazırlanan Çocuk Meclisi projesi kapsamında Çorlu KaymakamlıÄ?

GÜNDEM 22.11.2019 12:40:00 0
Çocuk Meclisi Projesi hayata geçiyor

Çorlu'da eğitim-öğretim veren resmi ve özel ilk ve ortaokul müdür ve yöneticileri ile koordinasyon toplantısında bir araya gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Kurulacak olan Çocuk Meclisi, çocukların çeşitli talep ve şikâyetlerini iletebilmeleri, çözüme yönelik fikirler sunabilmeleri, yaşamın her alanında bilimsel gereklere uygun şekilde aktif rol alabilmeleri için önemli rol oynayacak” dedi. 

“YANLARINDA OLACAĞIZ”

Çorlu Belediyesi Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Meclis Üyeleri, Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yöneticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Sarıkurt, şeffaf belediyecilik anlayışı ile halkın yönetime katılımını sağlayarak katılımcı demokrasi konusunda öncü belediye olmayı hedeflediklerini ifade ederek “Çocuk Meclisi ile hayal kuran çocuklarımızın kültürel, sosyal, eğitim, bilim ve teknik alanlarda sağlam adımlarla ilerleyip katılımcı, söz sahibi, düşüncelerini açıkça beyan eden ve karar alma mekanizmasına sahip sağlam bireylere dönüşmesi noktasında yanlarında olacağız. Kurulacak olan Çocuk Meclisi'nin öncelikle çocuklarımıza ve Çorlu'muza hayırlı olmasını diliyorum. Çorlu'muzu geleceğe yarınlarımızın teminatı çocuklarımızla birlikte taşıyacağız” dedi.

4 YIL BOYUNCA GÖREV YAPACAK

Yetkililer “Hazırlanan yönetmelik kapsamında Çocuk Meclisi, Çorlu’da yaşayan ve Çorlu'da eğitim ve öğretim veren okullardaki 10 ve 14 dahil yaş grubu çocuklardan oluşacak. 2020 yılında başlayacak Çocuk Meclisi 4 yıl boyunca görev yapacak ve okulların açık olduğu süre zarfında toplanarak gündeme dair kararlar alacak” bilgisini verdi. 

Haber / Menşure KARDEŞ