Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödülleri sahiplerini buldu

Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2018 Yılı Performans Endeks Sonuçları Genel Sıralamasında 54 Üniversite arasından 22'nci oldu. 

GÜNDEM 21.11.2019 11:24:00 0
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödülleri sahiplerini buldu

Teknoloji Geliştirme Bölgesi, teknoloji geliştirme bölgeleri ile Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde yürütülen projelerin sonunda ortaya konan yeni teknoloji ve çıktıların kamuoyuyla paylaşılması ve başarılı merkezlere ödül verilmesi amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 7'nci Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni yapıldı.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Ödül törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bakan Yardımcıları Mehmet Fatih Kacır, Çetin Ali Dönmez, Hasan Büyükdede, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Adem Şahin, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan, Namık Kemal Üniversitesi’ni temsilen Rektör Yardımcısı ve Teknopark Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker ile çok sayıda davetli katıldı. 

EKOSİSTEMİN TEMEL AKTÖRLERİ

Ödül töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 200’ü aşkın üniversite, bin 500’ün üzerinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezi, 84 Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve 112 bin araştırmacının bu ekosistemin temel aktörleri olduğunu belirterek “Bu aktörler aynı zamanda, Milli Teknoloji Hamlemizin de vazgeçilmez paydaşları. Paydaşlarımızın verimliliğini daha da artırmak adına; fikirden ürüne, üründen pazara tüm süreçleri iyi kurgulanmış desteklerimizle teşvik ediyoruz. Bilimsel bilgiyi, ticarileştirilebilir yüksek katma değerli ürün ve teknolojilere dönüştürmek adına farklı mekanizmalara sahibiz.” dedi.

BİLDİRİMLERİNİZİ TAMAMLAYIN

Bir başka yenilikçi adımlarının da ‘Laboratuar ve Araştırma Altyapısı Portalı’ olduğunu kaydeden Bakan Varank “Üniversiteler, araştırma altyapıları, TÜBİTAK ve TSE bünyesindeki laboratuarları ve envanteri listeleyip, sanayinin kullanımına açmak istiyoruz. Bu sayede kaynak israfının ve mükerrer yatırımın önüne geçmiş olacağız. Şimdiye kadar 4 bine yakın laboratuarı veri girişi için yetkilendirdik. 2 bin civarında test kabiliyeti tanımlaması yapıldı. 4 bini aşkın cihaz da kaydedildi. Hala envanter listelemesi yapmamış kurumlarımız varsa, buradan çağrıda bulunayım. Bildirimlerinizi en kısa sürede tamamlayın” dedi. 

13 KATEGORİDE 39 ÖDÜL VERİLDİ

Törende, Bakan Varank tarafından 13 kategoride toplam 39 ödül sahiplerine takdim edildi. Ayrıca, belge almaya hak kazanan 735 firmaya Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Belgesi verildi. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2018 Yılı Performans Endeksi sonuçlarına göre, olgun teknoloji geliştirme bölgeleri birincisi ODTÜ Teknokent, gelişmekte olan teknoloji geliştirme bölgeleri birincisi Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, erken aşama teknoloji geliştirme bölgeleri birincisi Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve en iyi gelişme gösteren teknoloji geliştirme bölgeleri birincisi Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi genel sıralamada da biricilik kazandı. Namık Kemal Üniversitesi de Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2018 Yılı Performans Endeks Sonuçları Genel Sıralamasında 54 Üniversite arasından 22’nci oldu. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU