Muratlı'da doğal gaz rezervi bulundu

Norveçli Equinor ve Kanadalı Valeura firmasının Muratlı'da yürüttüğü keşif çalışmaları kapsamında 286 milyar metreküplük doğal gaz rezervi tespit edildiği ifade edildi. Keşif çalı

GÜNDEM 20.11.2019 14:58:00 0
Muratlı

Belirlenen doğal gaz rezervinin Türkiye’nin 5 yıllık ihtiyacına karşılık geldiği ifade edildi. Köylerinde çıkan doğal gazın kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Yukarısırt Köyü Muhtarı Şerif Yıldırım “Bu alanda 5 kilometre içinde 5 tane ocak açtılar. Araştırmalar devam ederken en fazla gazın bizim köyümüzde çıkması sevindirici. Köyümüz küçük inşallah gelişir” dedi. 

ARAZİ FİYATLARI YÜZDE 40 ARTTI

Yukarısırt köyünde tarlasında 286 milyar metre küp doğalgaz rezervi olduğu tespit edilen Mehmet Özkan da tarlasının değerinin arttığını belirterek “Ben tarlamı şirkete kiralık olarak veriyorum. Benim diğer arazilerimde de doğal gaz çıktığını söylediler” dedi. Muratlı’da emlaçılık yapan Süleyman Berk de doğal gaz çıkmasıyla birlikte arazi fiyatlarının yüzde 40’a kadar arttığını belirterek, "Tarlalarında doğal gaz çıkacağını düşünen bazı vatandaşlar arazileri değer kazandığı için şu anda tarlalarını satmıyorlar. Doğal gaz arsa ve tarla fiyatlarını artırdı” dedi. 

Haber / Şaban KARDEŞ