Oyun çizgileri ara tatilde renklendiriliyor

Kapaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından; yakan top, seksek, köşe kapmaca, tombik ve mendil kapmaca oyunları için çizgileri çizilen okul bahçeleri, ara tatilde de renklendir

GÜNDEM 19.11.2019 16:58:00 0
Oyun çizgileri ara tatilde renklendiriliyor

Oyun çizgileri boyandıktan sonra büyüklerin oynadığı geleneksel sokak oyunları okul bahçelerini renklendirecek. Kapaklı Belediyesi, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  ve okul müdürlüklerinin katkılarıyla okullarda çalışmalar tatil boyunca sürecek. Okul bahçelerinde yapılan yenilikler ile çocukların yaz tatillerinde keyifli zaman geçirerek boş zamanlarını değerlendirmeleri hedefleniyor.

 

 

"SOSYALLEŞMELERİ AÇISINDAN ÖNEMLİ"

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, okullarının bahçelerinde oyun çizgileriyle buluşan çocukların, kişisel ve zeka gelişimlerine katkı sağlayan oyunlar sayesinde daha da sosyalleştiğini söyleyerek, "Sosyalleşme açısından da öğrencilerin yeni arkadaşlık bağları kurmalarını sağlayan çizimler, Kapaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından birçok okulda devam ettirilecek. Çocukların eğlenirken öğrenmelerini sağlayan bu oyunlar, 10’ar dakikalık teneffüsleri de eğitim alanına dönüştürüyor. Özellikle dezavantajlı bölgelerin öncelikte olduğu bu uygulama, teneffüs vaktini eğlenirken öğrenmeye ayıran öğrenciler tarafından eğlenceli oyunlar olarak görülüyor." ifadelerini kullandı.

 

Haber / Emre BOZ