Düğünde başlayan kavga kanlı bitti

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Çöpköy Mahallesi'nde bir düğünde iki grup arasında başlayan kavga kanlı bitti.

GÜNDEM 18.11.2019 17:05:00 0
Düğünde başlayan kavga kanlı bitti

İddiaya göre C.D.'nin beraberinde 3 arkadaşı ile birlikte, aralarında husumet bulunan ve bir gün önce düğünde tartıştığı M.A.'nın bulunduğu kahvehanenin önüne gelerek tüfeklerle rastgele ateş açması sonucu 11 kişi yaralandı.

12 DİKİŞ ATILDI

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Çöpköy Mahallesi'nde iki grup arasında düğünde başlayan tartışma, bir gün sonra da devam etti. İddiaya göre aralarında daha önceden husumet bulunan C.D. ile M.A., gece tanıdıklarının düğününde karşılaştı. Burada çıkan tartışmada C.D.'nin muşta ile vurduğu M.A. kaşından yaraladı. M.A.’nın kaşına Uzunköprü Devlet Hastanesi'nde 12 dikiş atıldı. M.A.'nın şikayeti üzerine C.D. gözaltına alındı. Savcılık tarafından ifadesi alınan C.D. serbest bırakıldı.

RASTGELE ATEŞ AÇTI 

Serbest kalan C.D. iddiaya göre arkadaşları E.D., H.T ve B.B. ile birlikte silahlarla M.A.'nın bulunduğu kahvehanenin önüne gelerek tüfeklerle rastgele ateş açtı. Çevrede korku ve paniğe neden olan saldırıda, saçmaların isabet ettiği 11 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Uzunköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenilirken olayı gerçekleştiren C.D., E.D., H.T. ve B.B., gözaltına alındı.

DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ŞEY OLMADI

Çöpköy Mahallesi Muhtarı Mustafa Arslan, "İki grup arasında önceden de husumet vardı. Olayın başlangıç noktası gece bizim köye yakın olan Sultanşah Köyü'nde düğünde başlıyor. Düğünde C.D, arabaya binerken elinde muşta ile M.E.'yu vurup kaşını yarıyor. Ardından hastaneye gidip tedavi oluyor ve bu sırada C.D., savcılık tarafından serbest bırakılıyor. Bugün öğlen saatlerinde C.D., yanında getirdiği 4 kişiyle birlikte Çöpköy Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinden oğlumun bulunduğu iş yeri önüne arabaya gelip tüfekle tarıyorlar. Bu sırada dışarıda oturan 11 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Olay yerine ambulans ve sağlık ekipleri geldi, jandarma inceleme yaptı” Arslan, daha önce köylerinde böyle bir olayın hiç yaşanmadığını söyledi. 

Haber / Şaban KARDEŞ