Malkara'da el emeği ürünlerini sattılar

Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Ergene'deki kadınlar, Malkara Kadın El Emeği Sergisi'nde kendilerine ayrılan stantlarda el emeği ürünlerini satt?

GÜNDEM 18.11.2019 13:12:00 0
Malkara

Ergeneli kadınlar Malkara’nın düşman  işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Malkara’ya davet edildi. Ergeneli kadınlar, Kadın El Emeği Sergisi’nde kendilerine ayrılan stantlarda el emeği ürünlerini satarak ev ekonomisine katkı sağladılar.

MALKARALILAR ÇOK BEĞENDİ

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Ergeneli kadınların kendi ürettikleri el sanatları ürünlerini ve tarlalarında, bahçelerinde yetiştirip hazırladıkları, evlerinde yapmış oldukları salça, kesme, tarhana, köy ekmeği, yufka, reçel bunun yanı sıra bal, peynir ve yumurta gibi doğal ürünleri Malkara’da ki vatandaşlar çok beğendiler. En kısa zamanda Ergene’ye gelerek bu ürünlerden tekrar satın alacaklarını söylediler." ifadelerini kullandı.

"EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORLAR"

Ergene’de ki üretici kadınların her zaman yanlarında olduğunu kaydeden Başkan Yüksel, “Ergene’de el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunan kadınlarımız Malkara’nın kurtuluş gününde kendilerine ayrılan stantlarda yapmış olduğu bu güzel ürünleri Malkaralılar ile buluşturdu. Ergene’nin bereketli topraklarında ürünlerini yetiştiren kadınlarımız böylelikle ev ekonomilerine katkıda sağlayabiliyor” şeklinde konuştu. Başkan Yüksel ayrıca Malkara’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümünü de kutladı.

Haber / Ozan URTEKİN