Gerçeği aratmayan yangın tatbikatı

Malkara Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen habersiz yangın tatbikatı, gerçeğini aratmadı. 

GÜNDEM 15.11.2019 17:58:00 0
Gerçeği aratmayan yangın tatbikatı

Olası bir yangın durumunda hastane binasının nasıl tahliye edileceği konusunda eksiklikleri görmek ve gerekli müdahalelere hazır olmak amacıyla Malkara Devlet Hastanesi yönetimi, tatbikat yaptı. Tekirdağ sivil savunma ekipleri hastaneye gelerek itfaiye ekiplerinden habersiz hastaneye yangın ihbarı verdi. İtfaiye ekipleri, itfaiye istasyonu ile hastane arasındaki yaklaşık 5 kilometrelik yolu 7 dakikada gelerek senaryo gereği yangına müdahale etti.

HEYECANLI ANLAR YAŞANDI

Hastalardan habersiz yapılan tatbikatta hastalar sedyelerle tahliye edilirken, sağlık ekipleri de yaralıları ambulanslarla başka hastanelere taşıdı. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri hastaları tahliye ederken, tatbikattan haberi olamayan hastalar hastane camlarından bakarak neler olduğunu anlamaya çalıştı. Gerçeği aratmayan tatbikatta heyecanlı dakikalar yaşanırken, vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. 

‘BU YILKİ OLAĞAN TATBİKATIMIZI DA GERÇEKLEŞTİRDİK’

Personele her zaman dikkatli olunması hususunda uyarıda bulunan Malkara Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Onur Durgun, “Yangın tatbikatımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Afet konuları çok önemli olduğu için mutlaka hazırlıklı olmak anlamında her yıl çeşitli tatbikatlar gerçekleştiriyoruz. Bu yılki olağan tatbikatımızı da gerçekleştirdik. Sağ olsun itfaiyeci arkadaşlarımız olay mahalline 7 dakika içerisinde geldiler. Kısa bir süre. Bizim ekibimiz de başarılı bir şekilde olaya müdahale etti. İnşallah böyle bir şeyle karşılaşmayız ama karşılaştığımız zaman da takdir edeceğiniz gibi çok önemli” dedi. 

Haber / Murat YAYIN